Nieuws

Mona Josha

door Peter op 23 jun. 21
Jawel, het is wel degelijk onze oud-voorzitter Joske Reynaert die verscholen zit tussen die glanzend zwarte haren. Bij de start van de derde ronde van onze Ben-De-Cat-Memorial, werd Jozef na een glansrijke carrière van bijna 30 jaar als voorzitter, officieel uitgewuifd en met de passende lofbetuigingen overgoten. Beste Jos bedankt namens alle Torrewachters voor uw vele jaren van noeste arbeid en passierijke inzet om onze club op het hedendaagse hoge niveau te tillen. Opvolger Steven Keirse zal vele pannen met spek en eieren mogen eten om uw reuzenschoenen te vullen. We twijfelen er natuurlijk niet aan dat dat voor de volle honderd percent goed zal komen...

Zaterdag werd er eindelijk weer geschaakt in de Rodenbachstede met de derde manche van onze memorial. Het tijdstip was niet ideaal voor enkele van onze studenten die zich willens nillens moesten verdiepen in hun ongetwijfeld boeiende leerstof en deze ronde aan zich lieten voorbij gaan. Een elftal partijen werden betwist en hier zijn de uitslagen:
Simon-Martijn 0-1, Peter-Yves 0-1, Fabio-Ewout 1/2, Kris-Stijn 1-0, Jozef-Bernard 0-1, Jan-Pauwel 0-1, David-Guido 1-0, Frederique L.-Frederique D. 0-1, Diederik-René 0-1, Pieter-Salvatore 1/2, Polina-Renaat 0-1.
De vierde ronde gaat door in de Zilverbergstatie op 17 juli 2021. Als toetje op onze feestelijke start(taart) is Meester Steven terug achter zijn videoscherm gekropen en hier is hij met één van de verrassingen van de speeldag en dat was de partij tussen David en Guido. Veel plezier met Video 19: David Dupont  - Guido Vancoillie.

Intussen is de tweede manche van de Grand Chess Tour, de Paris Rapid & Blitz afgelopen. Wesley So verraste vriend en vijand met een puntgave prestatie. Van de zevenentwintig gespeelde partijen beet hij slechts één keer in het zand en dat was tegen Levon Aronian. Wesley won zowel het blitz- als het rapidgedeelte van het tornooi. Nepomniachtchi werd tweede op een ruime afstand van drie punten. Wie alles nog eens wil herbeleven, die kan terecht op de officiële website van het tornooi. Het vervolg, de Croatia Grand Chess Tour start op 5 juli.

Tot slot nog onze schaakkalender:

*17/07 : De vierde ronde van de Ben-De-Cat-Memorial.
*14/08 tot 20/08 : Brugse Meesters