Nieuws

Vanaf september terug jeugdlessen in Roeselare

door Peter op 30 jun. 21

 


Vanaf september 2021, de precieze datum volgt later, worden er terug schaaklessen gegeven voor de jeugd en bij uitbreiding voor al wie eigenlijk wil leren schaken. Geef toe u was er al altijd door gefascineerd, maar het is er nooit van gekomen om de stap richting club te zetten. Wel een goede basis via enkele lessen gegeven door clubleden van schaakclub de Torrewachters zullen uw drempelvrees doen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Er zal gewerkt worden volgens de Stappenmethode, een indeling van het schaak in stappen, waar de finesses van het spelletje worden aangeleerd beginnende bij stap één met de basis en oplopend tot het hoogste niveau (stap 6) waar u zonder probleem al van mij gaat kunnen winnen 😁. 
Wie nog niet overtuigd is, die kan zaterdag aanstaande, 3 juli, eens binnenwippen in ons clublokaal Den Arend, Polenplein 1 8800 Roeselare, voor onze introductienamiddag. Hier kunt u vanaf 14h00 terecht met al uw vragen over de schaakclub, de jeugdlessen, enzovoort enzoverder... Zowel spelertjes, ouders, geïnteresseerden, jong & oud, ... zijn er van harte welkom. Voorzitter Steven Keirse gaat u met veel plezier te woord staan, ook zullen enkele leden van de partij zijn om euh een partijtje te spelen. Afspraak zaterdag, vergeet het niet!

Vorige week zaterdag werden de laatste twee matchen van onze Ben-De-Cat-Memorial gespeeld. De topper tussen Robbert en Steven was al van bij aanvang een nagelbijter die alle kanten op kon. Uiteindelijk was het Steven die aan het langste eind trok. Ook de tweede partij was een thriller met een toch wel verrassend resultaat, Eric Wydaeghe won knap van Seppe Soete. Nu alles van ronde drie gespeeld is, heeft de kalendermaker overuren gedraaid en werden de paringen voor ronde vier reeds gemaakt. Die manche gaat door op 17 juli op onze vertrouwde stek, de Zilverbergstatie. Om naar uit te kijken, het wordt zeker weer een beklijvende ronde met alvast de clash tussen twee favorieten voor de eindzege Martijn & Steven. 
De vorige ronde stond weer bol van de interessante wedstrijden, in zijn nu al 20ste video bespreekt Steven de partij tussen hemzelf en Robbert. Veel plezier met Video 20: Robbert Degrave - Steven Keirse. 

Tot slot nog onze schaakkalender:

*17/07 : De vierde ronde van de Ben-De-Cat-Memorial.
*14/08 tot 20/08 : Brugse Meesters