Nieuws

Vakantie

door Peter op 14 jul. 21

 

Oef, eindelijk... over enkele dagen is het vakantie: lekker luiwammessen, ontstressen, zich ontspannend volgieten, een beetje tornooischaken, ontnuchteren en zich stilaan voorbereiden op een nieuw werkjaar. Misschien niet de ideale definitie van het begrip vakantie, maar daar lijkt het voor vele schakers (?) wel een beetje op. Om alvast in de stemming te komen heeft Yves mij bovenstaand vakantiemenu aangereikt. Mijn Spaans is niet je dat, maar ik vermoed dat het hier allemaal lekkere 'gerechjes' betreft en geen zomerse cocktails. De Carlsencocktail (9) met inktvis en look zou wel heel origineel zijn šŸ˜œ. 
Het was bijwijlen zeer lastig om in dit schaakarme jaar deze blog 'draaiende' te houden. Ik ga er dan ook voor een drietal weekjes tussenuit knijpen en hoop u terug te zien de tweede week van augustus. Hieronder nog wat gesprokkeld schaaknieuws en wat tornooitips, zodat u uw schaakvorm kunt bijspijkeren.

*De passage in KroatiĆ« van de Grand Chess Tour werd overtuigend gewonnen door de Fransman Maxime Vachier-Lagrave. MVL was zowel in het rapidschaak als in het blitzen bij de toppers en dat was genoeg om bovenaan te eindigen met twee punten voorsprong op de uit pensioen terug opgeviste Vishy Anand. Deze ex-wereldkampioen had al ruim anderhalf jaar niet meer deelgenomen aan een evenement als dit en was het duidelijk nog niet verleerd. Gastspeler en schaaklegende Kasparov had meer moeite met het jonge geweld en eindigde onderaan de 'ladder'. Hier vind je de officiĆ«le site van het tornooi terug.

*De Open van Gent is jammer genoeg afgeschaft. Het evenement ging dit jaar door in het Gentse Kuipje, maar nog maar eens corona gooide roet in het eten. Een bijkomende coronavergunning was vereist en de strenge maatregelen die hier mee gepaard gingen, zorgden ervoor  dat de onderneming zwaar verlieslatend werd. Alles staat te lezen op de site van de Gentse Schaakclub KGSRL.
Het tornooi voor de 55+ - schakers gaat dan weer wel door en dat in het clublokaal van de Gentse en dat is gelegen in de Abrahamstraat.

*De Interclubkalender voor seizoen 2021-2022 werd vrijgegeven. Het startschot voor de eerste ronde weerklinkt op 24 oktober 2021. Eerst moet echter nog het vorige seizoen afgewerkt worden, nog twee rondes resten ons, twee rondes die heel belangrijk zijn voor beide Roeselaarse ploegen die nog kans maken op promotie. Op 5 en 12 september wordt het erop of eronder voor de Torrewachters...

Eindigen doen we traditioneel met de (Belgische) schaakkalender:

*17/07 : De vierde ronde van de Ben-De-Cat-Memorial.
*17/07 tot 21/07 : Gentse 55+ tornooi
*14/08 tot 20/08 : Brugse Meesters