Nieuws

Zomersprokkels

door Peter op 7 jul. 21

 

Het begint stilaan naar de zomer te ruiken, die is tot nu toe iets frisser dan de vorige jaren, maar persoonlijk maal ik daar niet om. Wat me meer interesseert is de periode na de zomer, september... start van het oude normaal? Een doordeweekse lekkere ouwerwets gezellige schaakcompetitie? Laat ons een schietgebedje prevelen richting schaakgoden, laat ons alstublieft niet nog eens in de steek. Een gepassioneerd schaker snakt naar zijn bordpartij ontgoochel hem deze keer niet...
In afwachting wat zomerse sprokkels binnengeslopen op de redactie (ahum)...

*Wie regelmatig deze blog leest, zal misschien een belletje horen rinkelen bij het horen van de naam Abhimanyu Mishra. Wel het gaat goed met deze knaap, heel goed zelfs want deze Amerikaanse schaakbelofte is er in geslaagd om het record van Karjakin, jongste grootmeester ooit, scherper te stellen. Abhi knabbelde er 66 dagen af en is nu officieel de jongste grootmeester op deze planeet na 12 jaar 4 maanden en 25 dagen. Een dikke proficiat namens de Torrewachters šŸ˜.

*De Grand Chess Tour-trein dendert intussen aan een rotvaart verder en is intussen beland in Kroatiƫ, parel aan de Adriatische Kust. Van 7 tot en met 11 juli gaat in de hoofdstad Zagreb een blitz- en rapidtornooi door met enkele schaakgroten der Aarde. Opmerkelijk is deze keer dat twee absolute topschakers uit de geschiedenis deelnemen aan het blitzevenement en dat zijn Anand en jawel Kasparov. Allen daarheen! Indien dat niet lukt, kun je het gebeuren ook volgen via de officiƫle site.

*De schaakintroductie van afgelopen zaterdag kon op heel wat belangstelling rekenen, we hopen dat er toch enkelen hun koudwatervrees overwinnen en lid worden van de Torrewachters en hetzij deelnemen aan de jeugd (volwassenen)-lessen of deelnemen aan onze competitie. Meester Steven zal zeker op dreef zijn, dat toont hij ook in de volgende video, waar Simon en Martijn elkaar partij geven. Dit is nog een wedstrijd uit de derde ronde van de Ben-De-Cat-Memorial. Veel plezier met Video 21: Simon Missinne - Martijn Maddens.

Tot slot nog onze ongewijzigde schaakkalender:

*17/07 : De vierde ronde van de Ben-De-Cat-Memorial.
*14/08 tot 20/08 : Brugse Meesters

Als schaken de hoofdzaak is, dan is het nu hoog tijd voor de belangrijkste bijzaak ter wereld, het voetbal. Waarbij we ons (terecht) de vraag kunnen stellen of Brexitzondaars wel een Europese titel verdienen? Om eens over na te denken...