Nieuws

Brugse Meesters 2021

door Peter op 11 aug. 21


Terug van weggeweest! Mijn rustige, kletsnatte vakantie is  bijna geschiedenis. Aanstaande zaterdag heb ik nog mijn jaarlijkse afspraak met de Brugse Meesters. Van 14 tot en met 20 augustus kijken zo'n 270 schakers elkaar diep in de ogen, voor wat eindelijk een schaaktornooi de naam waardig in deze rare tijden moet worden. De Brugse organisatoren verwelkomen ook een tiental 'experten' die onderling gaan uitmaken wie met de Belgische titel gaat lopen. De lijst van deze Belgische 'groten' vind je hier. Titelverdiger Dgebuadze en 'topseed' Daniel Dharda behoren tot de favorieten.
De rest van het deelnemersveld is opgedeeld in een open groep en een groep tot 1800 ELO. Er zijn flink wat Torrewachters die hun opgang maken in Brugge, ik probeer niemand te vergeten: Michiel, Yves, Fabio, Giulia, Pauwel, Robbert, Ewout, Frederic en ondergetekende. Als met deze bende geen medailles of  prijzen te rapen vallen, dan weet ik het ook niet meer. Wie nu goesting heeft gekregen om ook mee te spelen, zullen we helaas moeten ontgoochelen. De tent zit eivol en het aantal inschrijvingen werd beperkt, door jawel dat zesletterige beestje dat zijn naam deelt met een Mexicaans biertje, een Belgische verzekeraar, een Italiaanse dance act, een Frans automerk, een deel van het hart, de lichtkrans rond de zon, een aardbeienras, een deel van het mannelijk lid (!), een mineraal en zo kan ik nog een tijdje doorgaan...
Volgende week een uitgebreid verslag van onze avonturen in Brugge. U kunt alles volgen via de officiële site.

Enkele Torrewachters hebben zich intussen al op binnenlandse of buitenlandse tornooien van hun 'schoonste' kant laten zien:

*Pauwel Deblauwe behaalde een knap resultaat (2,5/5) op het seniorentornooi in de Open van Gent. Een seniorentornooi met een serieuze ELO-rating omwille van de afgelasting van het hoofdtornooi in Gent. Pauwelke moest het voortdurend opnemen tegen schakers van gemiddeld 2000 ELO. Met zijn 2,5 won hij dan ook de eerste prijs in zijn categorie (< 1700 ELO). Hier kun je zien dat ik jullie geen blaaskens wijs maak. 
*Het Kroatische Split mocht zich dit jaar verheugen in de deelname van enkele Torrewachters aan hun drukbezette en sterke tornooi. Best in vorm was Michiel met 6,5/9, gevolgd door Martijn (5) en Giulia (3,5). Hier kun je alles nog eens nalezen.

Het bestuur van de Roeselaarse Torrewachters heeft intussen bijeen gezeten om wat richtlijnen en doelstellingen voor het nieuwe seizoen uit te werken. Hou alvast uw mailbox in de gaten want binnenkort kun u zich terug inschrijven voor een schaakrijk en laat ons hopen virusarm schaakseizoen.
Iedereen is welkom, jong of oud, gevorderde of beginner, onze deur staat voor iedereen open.
Wie niet vertrouwd is met onze schaaksport, maar het dolgraag zou willen leren, die raden we sterk aan om vanaf september deel te nemen aan onze jeugd(/volwassen)lessen. Binnenkort krijg je via deze blog meer concrete informatie. Neem dus wekelijks een kijkje op deze site 😉...