Nieuws

Ook Roeselare 2 promoveert

door Peter op 30 sep. 21



Het vuistjesschaak is bijna voorbij, morgen vallen de (mond) maskers en kunnen we weer onze tegenstander begroeten met een warme handdruk alvorens hem te vermorzelen, met andere woorden we gaan zoetjesaan naar een 'normaal' schaakleven. Laat het ons hopen, meer kan ik niet zeggen, ik heb de genen van Madame Soleil helaas niet meegekregen bij mijn geboorte...
Misschien heb ik toch iets van voorspellende gaven want jawel zoals hier al eerder gesuggereerd, Roeselare 2 mag als één van de beste tweedes de sprong in het duister wagen en vierde klasse van de nationale interclubs vervoegen. Het voorstel voor de verschillende klassen zal op 1 oktober wereldkundig gemaakt worden, beide Roeselaarse teams gaan vanavond een slapeloze nacht tegemoet, wie oh wie worden onze rivalen in de overlevingsstrijd, 'The survival of the fittest'? Vanaf 24 oktober barst de strijd los op heel wat schaakvelden verspreid over Vlaanderen, het kan nu niet snel genoeg gaan..

De toekomst voor de schaakclub ziet er niet slecht uit, de nieuwelingen verbazen de ouderen en over enkele jaren zal er vers zuurstofrijk schaakbloed in beide teams geïnjecteerd worden. Eén van de mannen voor de toekomst zou wel eens Casper kunnen zijn, in zijn partij van afgelopen zaterdag nam hij de maat van ancien Stijn, onze jeugdverantwoordelijke. Meester Steven zag dat het goed was en maakte er zijn (zilveren) video van de week van. Veel plezier met Video 25: Casper Casier-Stijn Herreman.
Dat brengt ons meteen naadloos bij de uitslagen van afgelopen zaterdag:

Eerste klasse: Jan -Marc 1-0.
Tweede klasse A: René-Yannick 0-1 (!), Dany-Robben 1-0.
Tweede Klasse B: Frederique D.-Frederik L. 1-0, Mario-Salvatore 0-1, Erik-Polina 1-0, Gabriel-Shen 1-0 (!), Casper-Stijn 1-0 (!).

Ben de Cat-Memorial: Peter-Seppe 0-1

Nog enkele korte weetjes uit de schaakwereld:

*Torrewachter Robbert was afgelopen zondag te gast bij de Kortemarkse Schaakclub Toren '75. Zoals een eeuwenlange traditie het wil opent deze club zijn seizoen met een simultaan. Robbert was vooraf wat zenuwachtig, maar toen de eerste houtjes werden verschoven kwam hij gaandeweg in zijn sas en ook nog eens in zijn element. Na een ware speedblitz had hij om 11h00 plaatselijke tijd met zowat iedereen afgerekend : 11,5/13 was het eindverdict! Enkel Torrewachter Stijn kon hem verrassen. Proficiat en nogmaals bedankt Robbert!

*Inschrijven voor de West-Vlaamse Liga kun je nog tot en met 2 oktober, daarna worden de reeksen ingedeeld en start het paren. Zorg dat je erbij bent! De Liga wordt dit jaar afwisselend in Oostende en Brugge (Assebroek) gespeeld. Zaterdag is er vergadering van de West-Vlaamse Liga om de plannen van het komende seizoen te bespreken en goed te keuren. Ik breng volgende week een kort verslagje, het is eens wat anders.

*Zaterdag start ook onze vernieuwde jeugdwerking op. Wie interesse heeft of wat uitleg wenst, die kan altijd mailen naar de verantwoordelijke en dat is Stijn op het volgende mailadres: Info jeugdwerking

En als afsluiter nog de kalender:

*2 oktober: Start jeugdwerking Roeselare
*9 oktober: Zevende ronde Ben de Cat Memorial in de Zilverbergstatie
*10 oktober: Eerste ronde West-Vlaamse Liga in Oostende. Alle info vind je hier.
*24 oktober: Eerste ronde nieuw Interclubseizoen