Nieuws

Roeselare (eindelijk) kampioen in derde klasse

door Peter op 15 sep. 21


Hieperdepiep rahoe rahoe !!! Het is ons eindelijk gelukt, na meerdere keren gestrand te zijn op een tweede plaats na onder andere Chesspirant en Waregem, is ons dreamteam net in dit vreselijke coronajaar er in geslaagd om de felbegeerde hoofdvogel af te schieten. Aan alle spelers bedankt voor jullie bijdrage, hoe klein die misschien ook geweest is en een welgemeende dikke proficiat met de promotie ! Onze dank gaat ook uit naar de medische staf van het Roeselaarse AZ Delta, meer bepaald naar kine B. Lessure, psychologe Antje Zielepoot en niet te vergeten masseuse Debby. Ook de technische staf willen we hier in de bloemetjes zetten: Victor de videoref, Dirk 'Database' en Markske de materiaalmeester... Tja als we eerlijk zijn we hadden eigenlijk geen medische noch technische staf, maar we zouden die eind oktober bij de start van het nieuwe Interclubseizoen goed kunnen gebruiken. Tweede wordt zeker geen kattenpis, we gaan heel wat klop krijgen,... Een beroemd bokser zei ooit: " Oi veel op je muile kriegt, kom je sterker!" Ik ga nu stoppen met zeveren en het gezever overlaten aan Bert met een kort verslagje van de laatste ronde van de kampioenenploeg.

"Na de verliesmatch tegen Ieper op de voorlaatste speeldag kregen we tegen Brugge een herkansing om de poort naar tweede nationale open te beuken. Zou het eindelijk lukken of zouden we net als de voorbije tien jaar opnieuw stranden op een ereplaats? Brugge, dat derde stond, kwam versterkt aan de aftrap. Martijn nam het op tegen Kurt Piceu. Ons eerste bord twijfelde wat over zijn stelling, die echt ok was en nam al snel remise. Michiel was speciaal voor deze match een dag vroeger teruggekeerd van reis. Met een treinrit van meer dan acht uur in de benen kwam ons tweede bord voor de stukken te zitten. De lange reis had echter geen invloed op zijn wedstrijd. Met een prachtig torenoffer ramde hij de zwarte koningsstelling open. Zwart offerde nog zijn dame om de witte stukken tegen te houden, maar enkele zetten later zette Michiel ons op voorsprong. Sein voor Steven om een remise aan te geven. Ons vierde bord counterde een kwaliteitsoffer met een tussenzet en leek beter te staan. Met een schwindle bereikte zijn tegenstander een gelijk lijkend eindspel. Steven had misschien nog de beste kansen, maar rookte met het oog op het teamresultaat de vredespijp. Fabio kwam ondertussen heel erg goed uit de opening. Hij stond goed en leek de beste kansen te hebben. In samenspraak met de ploeg besliste Fabio om remise voor te stellen, wat ook aanvaard werd. 1.5-2.5. Een winstpartij zou volstaan om kampioen te spelen. Dat punt leek aanvankelijk van Robbert te komen. Hij verdedigde heel goed nadat zijn tegenstander met een kansrijk offer uitpakte. Zwart bleef echter dreigen, een foutje van Robbert werd genadeloos afgestraft. Ondertussen was Bert goed teruggekomen na een slechte opening. Omstreeks 17h00 kon zijn partij nog alle kanten uit. Bert slaagde er in het eindspel in zijn tegenstander te verschalken. 2.5-3.5. Volgend jaar spelen we voor het eerst in de geschiedenis van de club in tweede klasse. Eerlijk, ploegen zoals Gent en Waregem zijn misschien wel beter dan ons, maar na tien jaar vol ereplaatsen verdienden we wel eens om kampioen te worden. Overleven in tweede klasse wordt een heel erg moeilijke opdracht, maar volgend jaar kunnen we ook veel bijleren en krijgen we de kans om tegen andere tegenstanders te spelen."

De tweede ploeg kreeg een forfaitzege cadeau van Brugge 7 en eindigt op de tweede plaats in zijn reeks. Misschien raken ze nog via 'beste tweede' in vierde? We houden u op de hoogte.

Uitslagen zesde ronde Ben-De-Cat-Memorial:

Martijn-Yves 1-0, Steven-Ewout 1-0, Bernard-Robbert 1/2, Kris-Jan 1/2, Frederique D.-Quinten 0-1, David-Frederique L. 1/2, Renaat-Fabio 0-1, Pieter-René 1-0, Diederik-Polina 0-1 (!), Salvatore-Erik 1/2. 

Meester Steven, alias onze voorzitter, maakte de laatste ronde vanop de eerste rij mee en brengt het verslag van de beslissende partij tussen Harald (Brugge) en Bert (Roeselare). Veel plezier met Video 24: Harald Larsen - Bert Feys.

Tot slot kunnen de Torrewachters hun talrijke fans 😁 en almaar groeiende meute volgers melden dat we zaterdag van start gaan met een nagelnieuwe competitie. Maar liefst 32 deelnemers gaan het clubkampioenschap betwisten in drie groepen. Begin oktober wordt er ook nog een jeugdwerking op poten gezet. Roeselare, naar mijn bescheiden mening, zijn jullie goe bezig !!! Voorzitter Steven wist me nog tussen pot en pint te vertellen dat er extra energie in de nieuwkomers zal worden gestoken zodat deze zich snel gaan thuis voelen bij de Torrewachters, ongeacht hun schaakniveau en -ambities. We zijn en blijven in de eerste plaats een club waar kameraderie en het sociale aspect met stip vooraan staan... aldus ons opperhoofd.