Nieuws

Stilte voor de storm

door Peter op 22 sep. 21


Luttele ogenblikken voor de start van de nieuwe Torrewachtercompetitie werd de zaal piekfijn in orde gebracht door ons technisch team. Schaakstukken en -borden werden haarfijn uitgelijnd op de nagelnieuwe tafeltjes, de digitale tijdmonsters werden elektronisch opgewonden en ook de caf├ębaas deed zijn duit in het zakje met wat zitvlakverwennerij dankzij een lading verse stoeltjes. Dat alles om ervoor te zorgen dat de anciens en vooral ook de nieuwelingen zich op hun dooie gemak konden voelen om zich met veel passie en overgave te wijden aan hun allereerste game bij de Torrewachters. Tornooileider Bernard nam, moest het nog nodig zijn, alle startvrees weg bij de newbies met een inspirerend welkomstwoordje en wat info over de werking van de speelklok. Compleet zen werd zo seizoen 2021-2022 op gang 'geschaakt' met enkele leuke uitslagen tot gevolg:


Eerste klasse: Jan-Robbert 0-1, Marc-Kris 1/2, Pauwel-Peter 1-0, Frank-Didier 1-0.
Tweede klasse A: Robben-Philippe 1-0 (!), Yannick-Diederik 1-0 (!), Tim-Renaat 0-1.
Tweede Klasse B: Salvatore-Gabriel 1-0, Shen-Erik 1-0 (!), Frederique-Casper 0-1 (!), Stijn-Pieter 1-0.

Onze nieuwe leden zetten duidelijk hun 'beste beentje voor' of is het schaakgerelateerde 'beenden hun beste zetje voor' beter op zijn plaats? U bedoelt wel wat ik begrijp...huh.
Velen hebben wellicht schaakinteresse of hernieuwde belangstelling gekregen in het spelletje door de Netflixreeks 'The Queens Gambit'? Wel het was deze miniserie die afgelopen weekend maar liefst 11 Emmy's wegkaapte. De Emmy's zijn de Oscars van de televisiewereld...

Ik probeer vanaf deze week ook terug een minikalender uit mijn toetsenbord te tikken:

*25 september: Tweede ronde nieuwe competitie
*1 oktober: Voorstel reeksindeling Interclubs
*2 oktober: Start jeugdwerking
*9 oktober: Zevende ronde Ben de Cat Memorial
*10 oktober: Eerste ronde West-Vlaamse Liga in Oostende. Alle info vind je hier.
*24 oktober: Eerste ronde nieuw Interclubseizoen