Nieuws

Kort

door Peter op 13 okt. 21


Enkele korte schaakkrabbels vooraleer het interclubgeweld op 24 oktober weer volop losbarst:


*En we beginnen meteen met de nationale interclubs, waar de groepen vastgelegd werden. Roeselare 1 voor de eerste keer in zijn geschiedenis uitkomende in tweede nationale mag het meteen opnemen tegen de eerste ploeg van Zottegem. Dat gaat vonken geven, verder schoon en bekend volk met de tweede ploeg van Brugge en Deurne 1 de huidige club van oud-Torrewachter Helmut Froeyman, beide teams komen Roeselare met een bezoekje vereren. Roeselare 2 lijkt in een haalbare reeks terecht gekomen of ik zou me zwaar moeten vergissen. De 'beloften' van Roeselare mogen meteen op bezoek bij  Tielt, die vorig jaar de titel pakten in onze reeks. De verplaatsingen lijken geweldig mee te vallen met als verste toeristische trips Doornik en Landegem. Topfavoriet is hier wellicht het gedegradeerde Izegem...

*Afgelopen zaterdag werd de zevende ronde van onze Ben De Cat-Memorial gespeeld, hieronder de uitslagen:

Bernard-Martijn 0-1, Yves-Steven 0-1, Pauwel-Robbert 1/2, Ewout-Kris 0-1, Quinten-Stijn 0-1, Fabio-David 1-0, Peter-Frederic D. 1/2, Polina-Pieter 1/2, Jozef-Salvatore 1-0, Dany-Renaat 1/2.

Met nog twee rondes te spelen lijkt de eindzege Martijn niet meer te kunnen ontsnappen. Voor de andere podiumplaatsen zijn er nog heel wat kandidaten met Steven, Pauwel, Robbert, Yves en Bernard als voornaamste kanshebbers. De uitslagen en standen kun je ook via deze link terug vinden.
Meester Steven was dit keer gecharmeerd door zijn jongere DNA in de vorm van zoon Quinten die het opnam tegen Stijn. Veel plezier met Video 27: Quinten Keirse-Stijn Herreman

*In Oostende werd zondag het startschot gegeven voor een gloednieuwe editie van de West-Vlaamse Liga, die afwisselend in de kuststad en in Brugge zal afgewerkt worden. Het deelnemersaantal valt wat tegen met een dertigtal specimen, waarvan slechts 3 hun roots hebben in Roeselare. Marc Ulenaers komt uit in de eerste reeks en werd in de opening overspeeld door Raf Barzeele. Renaat had geluk of is het ongeluk dat zijn tegenstander net te laat in de speelzaal verscheen. Peter mocht tegen een niet-geklasseerde, later bleek dat hij al jaren schaakte in clubverband maar nog nooit een tornooi had gespeeld. Na een leuke en spannende pot schaak mocht ik dan ook puntenloos terug naar huis. Alle uitslagen en standen zijn hier te raadplegen.

*Om te volgen nu het wielerseizoen er op zit: Robbert speelt zaterdag en zondag aanstaande mee in het West-Vlaams Ligakampioenschap voor de jeugd in Brugge. Alle info is hier terug te vinden.

En als afsluiters nog de leskalender van My Online Schaakclub:

*Zaterdag 23 oktober - 14h00-15h30 - Stap 6 met Tom Piceu
*Zaterdag 30 oktober - 18h00-19h30 - Stap 6 met Tom Piceu

En de gewone kalender:

*16 oktober: Jeugdwerking Roeselare (voormiddag - in het lokaal)
*16 oktober: Vierde ronde clubkampioenschap (namiddag - in het lokaal)
*24 oktober: Eerste ronde nieuw Interclubseizoen: Zottegem 1-Roeselare 1 & Tielt 1-Roeselare 2
*31 oktober: Tweede ronde West-Vlaamse Liga in Brugge
*20 november: Achtste ronde Ben de Cat Memorial in de Zilverbergstatie (namiddag)
*21 November: Tweede ronde interclubs: Roeselare 1-Brugge 2 & Roeselare 2-Ieper 2