Nieuws

Nieuw jasje

door Peter op 3 nov. 21


Een frisse herfst een nieuw geluid, onze website werd in een nagelnieuw jasje gestoken. Webmaster Stijn en zijn vrienden van CodeKick hebben woord gehouden: Een leuk ogende, eigentijdse en moderne webstek werd beloofd en de grootmeesters in de webologie hebben goed werk geleverd. Misschien niet geheel verrassend dat de kleuren wit en zwart een rol spelen, maar daarom is het ook een schaaksite. Niet alleen aan het oog werd gedacht, maar ook de inhoud is overzichtelijk, vlot bereikbaar en meer dan degelijk. De Torrewachters worden weer eens verwend. Wie ondanks de noeste arbeid van onze programmeurs nog fouten moest ontdekken, die mag dat altijd laten weten aan webmaster Stijn. Ook wie tips heeft om deze site aan te vullen of naar een hoger level te tillen, kan bij bovengenoemde terecht. Ik hou deze blog dan ook kort, zodat jullie alle tijd hebben om wat te 'verdwalen' op onze kakelverse site... 

*Het afgelopen weekend vond de 32ste editie plaats van de Open van Leuven. Maar liefst 131 schakers vonden hun weg naar de speelzaal gewapend met mondmasker, geldig Covid-Safeticket en vooral hopen schaakambitie. En zie de Torrewachters toonden zich weer eens van hun beste kant. Martijn Maddens werd zelfs gedeeld eerste (5.5/7) met een achtste plaats, daarvoor won hij in zijn laatste ronde van een zekere Adrian Roos, u allen bekend. Ook Michiel & Giulia lieten zich opmerken met respectievelijk 4.5/25ste en 2.5/98ste. Fidemeester Maerevoet Sim won het tornooi.  Alle uitslagen en standen vind je hier.

*Marigje Degrande, de Brugse deerne werd vorige week wereldkampioene bij de damesamateurs -2000 ELO ! Deze topprestatie leverde ze op het Griekse eiland Rhodos. Meer info en een karrenvracht foto's vind je via deze link.

*Tot slot nog de uitslagen van onze Torrewachters in de tweede ronde van de West-Vlaamse Liga die gespeeld werd in Brugge. Reeks A: Vanhee Lars-Ulenaers Marc 1-0. Reeks B: Vanassche Renaat-Schalembier Kylian 0-1, Degrieck Peter-Podevijn Guido 1-0. Meer vind je hier.

De uitslagen uit de Torrewachtercompetitie:
 

1ste Klasse: Didier-Peter 1-0, Daniël-Pauwel 0-1, Kris-Frank 1-0.
2de Klasse A: Diederik-Philippe 1-0, Renaat-René 1-0, Quinten-Tim 1-0.
2de Klasse B: Salvatore-Filip 1-0.
Ben-De-Cat-Memorial: Jan-Frederique 1-0.

De kalender:

*6 november:  Ronde 6 clubkampioenschap (namiddag - in het lokaal)
*13 november:  Ronde 7 clubkampioenschap (namiddag - in het lokaal)
*20 november: Achtste ronde Ben de Cat Memorial in de Zilverbergstatie (namiddag)
*21 November: Tweede ronde interclubs: Roeselare 1-Brugge 2 & Roeselare 2-Ieper 2
*28 november: Derde ronde West-Vlaamse Liga in Oostende