Nieuws

Weer eens kort

door Peter op 17 nov. 21

 

Boris Brexit durft de dood niet in de ogen kijken, symbolisch voor een mager klimaatakkoord in Glasgow, waar de klimaatbewegingen en andere Greenpeacen het al een succes vonden dat het woord steenkool voor de eerste maal in de tekst stond, huh ? Zo gaan we er nooit komen. Oerkomiek Urbanus zong het ooit profetisch: "De wereld is om zeep er gebeuren rare dingen rondom mij..." En die gebeuren er zeker: onze kleine Covidvriend is aan zijn zoveelste paarseizoen bezig en vermenigvuldigt er weer lekker op los. De verse maatregelen van vanavond moeten hem een halt toeroepen, we mogen voorlopig nog onze favoriete bezigheid uitoefenen, maar of we dat vermaledijde beest met mondmaskers en telewerken gaan tegenhouden durf ik te betwijfelen. Profiteer daarom maar nog van uw wekelijkse partijtje schaak, als het tij niet keert zal een nieuwe schaakloze tijd aanbreken... 
Kort enkele schaakberichtjes om u op te beuren šŸ˜...

*In het prachtige Sloveense Catez wordt momenteel geschaakt voor de titel van beste Europese landenteam bij zowel de mannen als de vrouwen. Na 5 rondes staan bij de mannen 6 landen op kop: het onvermijdelijke Rusland, Azerbeidjan, OekraĆÆne, Hongarije, ArmeniĆ« en jawel Nederland. Ook BelgiĆ« is van de partij en bengelt momenteel op een 30ste plaats op 39 deelnemers. Belgisch kampioen Dardha bezet het eerste bord en dan volgen Docx, Beukema, Verstraeten of Hovhannisyan. We verloren fors van ArmeniĆ« (0.5/3.5) en van Griekenland (1/3). We wonnen dan weer knap van Ierland (3/1) en speelden gelijk tegen (huh) Kosovo (2/2) en we waren ook een keertje bye. Coming man Firouzja is goed bezig voor Frankrijk met zijn 4,5/5, dat zou hem intussen op plaats drie in de ELO-lijst brengen!
Ook bij de dames prijkt het Russische team bovenaan, op de voet gevolgd door Georgiƫ en Griekenland. De Belgische dames kamperen op plaats 24 op 31 teams. De Belgische Dolle Mina's zijn Goossens, Barbier Wiebke, Van Duyfhuys, Barbier Astrid en Dierckens. Ze kregen slaag van Armeniƫ (3/1) en Serviƫ (3,5/0.5), verloren nipt van Zweden (2,5/1,5), wonnen van Sloveniƫ (1/3) en remiseerden tegen Tsjechiƫ (2/2). De officiƫle site van het gebeuren vind je hier.

*Onze Robbert kon zich niet vrijmaken voor dit Europees Kampioenschap, hij moest namelijk strijden voor de Belgische titel bij de 16-jarigen in Blankenberge. Robbert haalde 4/7 en een 14de plaats op 46 deelnemers. Niet slecht maar de RDFC (de Robbert Degrave FanClub) had meer verwacht van zijn poulain. Coach Pauwel voorziet straftrainingen...
Alles, er waren heel wat meer categorieƫn in Blankenberge, kun je terugvinden op deze site.

*Het komende weekend wordt terug van levensbelang voor de Roeselaarse Interclubteams met een thuiswedstrijd tegen Brugge en Ieper op zondag. Op zaterdag staat de voorlaatste ronde van de Ben-De-Cat-Memorial gepland en dat is niet in het lokaal maar in de Zilverbergstatie, vergis u niet.

De uitslagen uit de Torrewachtercompetitie: 

1ste Klasse: Peter-Jan 1/2, Frank-Seppe 1-0, Didier-Marc 1-0.
2de Klasse A: Diederik-Viktor 1/2, RenĆ©-Tim 1-0.
2de Klasse B: Stijn-Salvatore 0-1, Frederique-Shen 0-1, Filip-GabriĆ«l 0-1.

De kalender:

*20 november: Jeugdwerking Roeselare (voormiddag - in het lokaal)
*20 november: Achtste ronde Ben de Cat Memorial in de Zilverbergstatie (namiddag)
*21 november: Tweede ronde interclubs: Roeselare 1-Brugge 2 & Roeselare 2-Ieper 2
*28 november: Derde ronde West-Vlaamse Liga in Oostende
*05 december: Derde ronde interclubs: Mechelen 1-Roeselare 1 & Doornik 1-Roeselare 2
*19 december: Vierde ronde interclubs: Roeselare 1-Deurne 1 & Roeselare 2-Ieper 3