Nieuws

Net niet

door Peter op 23 feb. 22

 

Het internetcircus draait op volle toren, de achtste ronde sloeg zijn tenten op in respectievelijk het verre Temse en het nabijgelegen Izegem. Ons eerste team was op vele vlakken de evenknie van de Temsenaren en de eerste punten waren lange tijd voor de Torrewachters maar helaas finaal glipten ze door hun handen. De tweede vertimmerde Roeselaarse bende kreeg in Izegem een titelkandidaat voor de kiezen, het werd weer een serieus pakske slaag, maar aandachtige lezer ook dit keer konden we met opge(g)heven hoofd de arena verlaten šŸ˜Œ...

Bert voert het woord:
"Met Temse gingen we op bezoek bij een heel ervaren team dat al jaren meedraait in tweede klasse. Op papier leek het ook een van de teams die we misschien wel aan zouden kunnen? Omstreeks 16h00 leek het er op dat we geschiedenis zouden schrijven en we onze eerste punten in tweede klasse zouden halen. Enkel Bert stond toen al minder en verloor een uurtje later de partij na een mataanval die hij totaal niet had zien aankomen. Martijn domineerde zijn tegenstander. Zwart verdedigde passief en daarvan profiteerde de net 30 geworden Torrewachter om op de damevleugel een doorbraak te forceren. Michiel stond na de opening al snel minder, maar leek toch het evenwicht te herstellen. Uiteindelijk beet hij toch in het zand tegen zijn jonge tegenstander. Steven stond al snel veel beter en weigerde remise. Kort daarna maakte zijn tegenstander met een schwindle de partij extra interessant. Steven bleef op winst spelen, maar moest uiteindelijk toch vrede nemen met remise. Ook Giulia stond al snel erg goed. Onze Torrewachtster koos resoluut voor de aanval en leek omstreeks 16h30 te gaan winnen. Plots liep het echter verkeerd en ging ze nog de boot in. Robbert koos ook al snel voor het initiatief. Zijn tegenstander bekwam het loperpaar, maar Robbert probeerde met enkele krachtzetten toch dat initiatief te behouden. De partij resulteerde uiteindelijk in een remise. Ook Bernard speelde resoluut voor de winst. Hij brak de damevleugel open en leek de partij naar zich toe te trekken. In een moeilijk eindspel werd het uiteindelijk remise. Ook Fabio stond al snel beter. Zijn betere stelling resulteerde in een pionnetje meer, maar Fabio kon het niet afmaken. Remise. 5-3, een zure nederlaag tegen een ploeg die zeker niet veel beter is dan ons. Spijtig, hier zat veel meer in."

Peter neemt het woord: 
"Bij de doorgestuurde ploegopstelling begin vorige week, kreeg ik plaats drie toebedeeld en een grote kans op opa Feys (vader van Bert hierboven). Naarmate de week vorderde maakte ik promotie, halfweg de week bord twee en jawel bij het moment van de waarheid bord 1. Tja niet echt een eer, eerder een vergiftigd geschenk, ik mocht immers kampen tegen een zestienjarig veulen Lars Vanhee geheten. Deze jonge belofte heeft al de kaap van de 2000 ELO gerond en was dan ook geen partij voor mij. Hij kwam al snel een pion voor en ik huppelde zoals wel meer de laatste tijd achter de feiten aan. EĆ©n pion werden er twee en drie als ik het me nog goed herinner, maar eigenlijk wil ik het eerder snel vergeten. Toen ik mijn koning liet rusten, was het ook uit op bord vier en bord drie. Neen ook hier vielen geen verrassingen te noteren. Stijn speelde een soort van Koningsindisch tegen d4, maar zijn rivaal bleek beter opgelet te hebben in het middelbaar tijdens de lessen Koningsindisch. Al bij al speelde Stijn behoorlijk mee, hij offerde halfweg zelfs een paard voor twee pionnen, wat volgens de Izegemmer theorie bleek te zijn maar dan wel met de loper in plaats van te slaan met het paard. What the hell, Stijn had zich geamuseerd en dat is nog altijd het voornaamste. Op bord vier mocht Yannick het opnemen tegen jawel opa Feys. Jan Feys zat aan het begin van de week op bord drie en degradeerde naar bord vier op zondag, maar hij bleek geen godsgeschenk voor onzen Yannick. Onze IC-debutant probeerde een Siciliaans sausje te mengen met een snuifje Koningsindisch maar het werd niet echt een succes. De stelling gaf duidelijk voordeel voor Feys Senior en toen onze Torrewachter verkeerd afruilde met zijn toren i.p.v. de dame ging het van kwaad naar (veel) erger. Opa Feys citeerde het achteraf gevat als volgt, zwaaiend met zijn wandelstok en krakende stem:" Het was al redelijk verkakt, maar door die blunder met de toren was het zeer aangenaam spelen voor mij..." Einde citaat. Op bord twee was Erik in een Boedapest Gambiet beland, niet echt zijn ding. Hij weerde zich kranig en verloor halfweg een pion, als ik het me nog scherp voor de geest kan halen, na een halfuur gepeins van zijn overbuur. Het bleef een leuke partij, die resulteerde in een tricky eindspel met elk een tros pionnen, een toren en een licht stuk. Toen Erik wat onbesuisd zijn pionnen liet oprukken, werd zijn paard ingesloten en gaf hij ontgoocheld op. Nogmaals 4-0 op ons cv. Welke schaakploeg gaat ons nog willen...šŸ˜’?"

De kalender:

*26 februari: Jeugdwerking Roeselare (voormiddag - in het lokaal)
*26 februari: Terugronde eerste, tweede en derde klasse (namiddag - in het lokaal)
*27 februari: Derde ronde West-Vlaamse Ligakampioenschappen in Brugge
*6 maart: Vierde ronde West-Vlaamse Ligakampioenschappen in Brugge
*13 maart: Negende ronde interclubs: Roeselare 1 - Belgian CC 1 & Roeselare 2 - Aalter 1
*18 maart: OBKS - Open Brugs Kampioenschap Schaken (Opvolger Lentetornooi) - 1ste ronde
*20 maart: Vierde ronde interclubs (inhaal): Roeselare 1 - Deurne 1 & Roeselare 2 - Ieper 3
*27 maart: Tiende ronde interclubs: Opwijk 1 - Roeselare 1 & Landegem 2 - Roeselare 2