Nieuws

Herman Ottevaere (1935-2022)

door Peter op 10 mrt. 22


Vandaag bereikte ons wederom slecht nieuws één van de Roeselaarse iconen uit het schaakleven is niet meer. Herman Ottevaere ruilde vandaag het tijdelijke voor het eeuwige. Herman, te duchten tegenstander, wandelende schaakencyclopedie,... nog zoveel meer, maar vooral een boeiende persoonlijkheid met een onmiskenbaar charisma en een passie voor de schaaksport die ik nog zelden heb gezien. Het begon lang geleden op zijn twaalfde toen zijn kozijn Jos Gobert hem leerde schaken, de leuke bijkomstigheid was dat dat kozijntje tweemaal Belgisch kampioen schaken was geworden. Deze goede leermeester bracht zijn uitermate geïnteresseerde leerling de kneepjes van het schaakvak bij en dat resulteerde in heel wat titels: Een achttal in de Kortrijkse Schaakclub waar het allemaal begon en later vanaf de jaren negentig leerden ze hem ook in Roeselare kennen, waar hij 5 keer de hoofdvogel afschoot. Het bleef niet bij schaken alleen, Herman liet zich ook opmerken als bestuurslid en later zelfs als voorzitter van de Kortrijkse Schaakclub. Herman had overduidelijk schaken in zijn genen, hij ademde schaak. Ook nu weer zijn de Torrewachters een kleurrijk figuur en goede vriend verloren. 

Het Bestuur en alle leden van de Roeselaarse Schaakclub De Torrewachters spreken dan ook hun oprechte deelneming uit aan de familie en wensen hun veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

U kunt afscheid nemen van Herman tijdens de gebedsdienst die wordt opgedragen in de Sint-Columbakerk te Deerlijk op donderdag 17 maart 2022 om 10h30. 

Online condoleren: Condoleren
Rouwbericht: Herman Ottevaere