Nieuws

Kort

door Peter op 8 mrt. 22

 

*Het allereerste Open Brugs Kampioenschap Schaken is in aantocht. Dit zevenrondig tornooi wordt geschaakt gedurende zeven vrijdagavonden in het lokaal van de Brugse Schaakclub (Daverlostraat Assebroek). Dit schaakevenement geldt als de opvolger van het vroegere Lentetornooi ooit in het leven geroepen door wijlen Herman Thienpondt (1944-2007) en dan verder gezet onder de kundige leiding van Ivan Vandepitte. Wie interesse vertoont ewel die spoede zich naar de website van het tornooi en die schrijve zich in! Drie moedige Torrewachters zijn u reeds voorgegaan...

*Bij onze Izegemse buren heeft een voorzitterswissel plaatsgevonden. Die gebeurde niet door een staatsgreep of invasie van een vreemde buitenlandse mogendheid, maar het was gewoon Tarcis Deprez die het na maar liefst 42 jaar welletjes vond en de fakkel heeft doorgegeven aan de voor mij nobele onbekende Dries Stragier, voorheen actief bij Izegem in de jeugdwerking en als tornooileider. We wensen beide heren, erevoorzitter Tarcis en de kersverse voorzitter Dries veel succes met hun nieuwe bezigheden.

*Intussen wordt er ook internationaal druk geschaakt met o.a. de Grand Prix passage in Belgrado. De groepsfase is voorbij en de winnaars van de vier poules spelen morgen tegen elkaar in de halve finales. Het worden ongetwijfeld pittige duels tussen Giri & Andreikin enerzijds en Rapport & Vachier-Lagrave anderzijds. Alles valt hier te volgen: Grand Prix Belgrado.

*Meester Steven heeft zich nuttig beziggehouden tijdens zijn Krokusvakantie. Hij blikte zijn nu al 34ste video in, dit keer brengt hij een partij uit de eerste klasse van de Torrewachtercompetitie. Veel plezier met  Video 34: Frank Bossuyt-Kris Muylle.

Uitslagen Torrewachtercompetitie: 

Eerste klasse: Pauwel-Jan 1-0, Frank-Kris 1-0, Didier-Daniël 0-1, Seppe-Marc 0-1.
Tweede Klasse: Stijn-Casper 1-0, Yannick-Quinten 1-0, Renaat-René 1/2, Pieter-Salvatore 1-0.
Derde klasse: Filip-Frederique L. 0-1, Diederik-Gabriël 1-0, Robben-Erik 0-1.

Uitslagen West-Vlaamse Liga: 

Vanhoutte Filip - Ulenaers Marc 0-1.
Degrieck Peter - Van Dael Jonas 0-1, Podevijn Guido - Vanassche Renaat 1/2.

De kalender:

*12 maart: Jeugdwerking Roeselare (voormiddag - in het lokaal)
*12 maart: Terugronde eerste, tweede en derde klasse (namiddag - in het lokaal)
*13 maart: Negende ronde interclubs: Roeselare 1 - Belgian CC 1 & Roeselare 2 - Aalter 1
*18 maart: OBKS - Open Brugs Kampioenschap Schaken (Opvolger Lentetornooi) - 1ste ronde
*20 maart: Vierde ronde interclubs (inhaal): Roeselare 1 - Deurne 1 & Roeselare 2 - Ieper 3
*27 maart: Tiende ronde interclubs: Opwijk 1 - Roeselare 1 & Landegem 2 - Roeselare 2