Nieuws

Kort

door Peter op 13 apr. 22


Nu de interclubstorm van de afgelopen weken enigszins gaan liggen is, wordt het tijd om enkele korte berichten op de schakende mensheid los te laten:

*Zoals hier vorige week uitgebreid behandeld: het Ploegenkampioenschap Rapid gaat dit jaar door in Roeselare en dat op zaterdag 14 mei 2022. Om in te schrijven stuurt u een mail naar steven.keirse@telenet.be met daarbij de naam van de ploeg en de naam van minstens één speler met zijn stamnummer. Uiteraard (liefst 😁) kunnen meerdere ploegen per club inschrijven. Deelnemen doet u voor de crisisprijs van 20 euro per team tot en met zondag 8 mei 2022. Hierna en tot de dag zelf kunt u deelnemen voor 25 euro. De deelnameprijs mag u de dag zelf vereffenen. Alle info is intussen ook via deze link te vinden: Ploegenkampioenschap Rapid 2021-2022.

*De nieuwe ELO-lijst is al een tijdje uit en ik moest zeker eens een kijkje nemen van Bernard. Zoals steeds stijgers en dalers in de lijst, een kort overzichtje. De grootste slokop aan de positieve kant van de lijst is dit keer Ewout (+ 53), gevolgd door Bernard (+49) 😊 en Guido (+31). De pineuten van de lijst zijn Erik (-24), Steven (-15) en Yannick (-14). Hoe goed of slecht u het zelf deed, dat vindt u hier terug.

*Heel binnenkort, op donderdag 21 april, is het twee jaar geleden dat onze goede kameraad en schaakvriend Ben De Cat kwam te overlijden. Jurgen Lievens en Freddy Eeckhout eren hun boezemvriend met een film en tentoonstelling over Ben in zijn stamcafé de K-Trolle. Dit intieme herdenkingsmoment grijpt plaats op donderdagavond 21 april om 19h00 stipt, wanneer de film voor de allereerste keer wordt vertoond. 

*Aanstaande zaterdag, paaszaterdag, worden alle Torrewachters verwacht voor de paasblitz. Vanaf 14h00 gaan we op zoek naar de 'snelste' schaker van de club. Kan Martijn nog maar eens zijn titel verlengen? Of zorgt Robbert voor de wissel van de wacht?

Uitslagen Torrewachtercompetitie: 
Eerste klasse: Daniël-Jan 1-0, Frank-Pauwel 1/2, Didier-Seppe 0-1.
Tweede Klasse: Casper-Frederique D. 1-0, Quinten-Salvatore 1-0, Stijn-René 1-0.
Derde klasse: Robben-Pierre 1-0, Gabriël-Frederique L. 0-1, Erik-Viktor 0-1, Filip-Polina 0-1.

De kalender:
*15 april: OBKS - Open Brugs Kampioenschap Schaken (Opvolger Lentetornooi) - 3de ronde
*16 april: Paasblitztornooi voor clubleden
*22 april: 19de Krekelschaaktornooi te Tielt
*24 april: Elfde ronde interclubs: Roeselare 1 - Wachtebeke 2 & Roeselare 2 - Oostende 3
*1 mei: Inhaalronde 5 interclubs: Roeselare 1 - Wetteren & Roeselare 2 - KGSRL 8
*8 mei: Zesde ronde West-Vlaamse Ligakampioenschappen in Brugge
*14 mei: Ploegenkampioenschap Rapid in Roeselare