Nieuws

Rapid Ploegenkampioenschap op 14 mei te Roeselare

door Peter op 6 apr. 22

 

Jawel beste Torrewachters, sympathisanten maar vooral u beste West-Vlaamse schaker, groot nieuws:
Op zaterdag 14 mei 2022 organiseren de Roeselaarse Torrewachters het Rapid Ploegenkampioenschap.
Deze hoogmis van het schaken in onze provincie gaat door in de Zilverbergstatie, Oude Zilverbergstraat 30, 8800 Roeselare. Er is een ruime parking voorzien, de pintjes zijn er goedkoop en fris en voor wie iets sterkers wil, zijn er enkele streekbiertjes die het proeven waard zijn.
Ploegen van vier personen worden onderverdeeld in drie reeksen: +1800 Elo, +1600 Elo en -1600 Elo. Elke ploeg speelt 5 rondes van 20 minuten per speler. De nationale Elo van de twee hoogst gequoteerde spelers is bepalend voor de reeks waarin gespeeld wordt. De eerste drie teams van iedere reeks winnen een geldprijs en iedere deelnemer ontvangt een naturaprijs. Binnenkort krijgt u meer info op deze pagina (en via mail) over, heel belangrijk, hoe en waar in te schrijven. Hoog tijd dat er weer eens een deftig potje geschaakt kan worden en vooral dat we te weten komen wie nu de beste (rapid) ploeg van West -Vlaanderen is. U kunt alvast uw ploegen samenstellen, een strategie uitstippelen, eventueel een hoogtestage in de Ardennen boeken,... maar zorg vooral dat u erbij bent!

Om u alvast in de sfeer te brengen, de foto hierboven is uit 2008 toen Roeselare op exact dezelfde plaats het Rapid Ploegenkampioenschap organiseerde. Op de foto is het legendarische team 'Artsen & Patiënten' te zien, met wijlen Dokter Marc Segaert, toen dokter in wording Sander Lefere, wijlen Fons Debrouwer met zijn pols in een verband en Jan Selschotter, maar hier ben ik vergeten wat er scheelde met onze Jan 😀. Roeselare was als thuisspelende ploeg heel actief en vaardigde nog 'The Giants', 'Handige Harry', 'Mandelterreur' & 'R&B van 't vat' af. Maar liefst 23 ploegen (net geen 100 deelnemers) vonden de weg naar de Rodenbachstad. Bredene was topfavoriet en loste ook de verwachtingen in, maar wat wil je met een gemiddelde Elo van 2341 (!) en kleppers als Hovhanisian, Alienkin, Ringoir en Donovan! Het was de tijd dat Bredene het Belgische schaak op zijn kop zette met zijn superteams en vooral zijn supersponsor. Brugge 1 (WATT) en Kortrijk 1 vervolledigden het podium. De B-Reeks werd overtuigend gewonnen door Oostkamp 2 voor Bredene 2 en Kortrijk 3. Alexander Alienkin behaalde de beste persoonlijke score (4,5) in de A-Reeks, Kris Muylle was de beste Torrewachter (3,5) met een achtste plaats. De beste van de B-reeks was de jonge snotaap Martijn Maddens met 5 op 5 en toen zo'n 1735 Elo sterk. Waar is den tijd en vooral wat was dat een zalige tijd en die tijd kunnen we herbeleven: Noteer alvast onze afspraak op 14 mei 2022 in Roeselare !!!

Uitslagen Torrewachtercompetitie: 
Eerste klasse: Kris-Daniël 1/2, Robbert-Marc 1-0.
Tweede Klasse: Salvatore-Casper 0-1, Quinten-Renaat 1-0, Shen-Pieter 0-1, René-Yannick 0-1.
Derde klasse: Pierre-Diederik 0-1, Polina-Tim 1-0, Viktor-Robben 1-0, Erik-Filip 1-0.

De kalender:
*9 april: Terugronde eerste, tweede en derde klasse (namiddag - in het lokaal)
*15 april: OBKS - Open Brugs Kampioenschap Schaken (Opvolger Lentetornooi) - 3de ronde
*16 april: Paasblitztornooi voor clubleden
*22 april: 19de Krekelschaaktornooi te Tielt
*24 april: Elfde ronde interclubs: Roeselare 1 - Wachtebeke 2 & Roeselare 2 - Oostende 3
*1 mei: Inhaalronde 5 interclubs: Roeselare 1 - Wetteren & Roeselare 2 - KGSRL 8
*8 mei: Zesde ronde West-Vlaamse Ligakampioenschappen in Brugge
*14 mei: Ploegenkampioenschap Rapid in Roeselare