Nieuws

Laatste ronde Interclubs

door Peter op 3 mei 22

 


Het doek is gevallen over het Interclubseizoen 2021-2022. Zoals vooraf werd geopperd ging het een zwaar jaar worden. Intussen heeft het schaakjaar al zijn geheimen prijs gegeven, beide teams eindigen met de rode lantaren en mogen volgend jaar hun kuren of beter hun kunnen vertonen een afdeling lager. De ambitie zal er niet minder om worden, zo snel mogelijk kampioen worden! Bert doet voor de laatste keer dit seizoen zijn verslag over de jongens in de eerste ploeg terwijl ikzelf mijn mond ga houden, want tegenstander Gent gaf forfait voor de laatste speeldag en bezorgde ons jawel de eerste zege. Bedankt Stropkes 😁.

"Met Wetteren stond onze (voorlopig) laatste wedstrijd in tweede klasse op het programma. Het werd een van onze beste wedstrijden van dit jaar, maar toch gingen we opnieuw zwaar de boot in. Giulia speelde remise tegen een sterkere speler. Ze kon de witte aanval goed opvangen. Invaller Guido werd de held van de dag. We laten hem zelf even zijn glansprestatie uitleggen: "Er kwam een beklijvende Stonewall op het bord. Mijn tegenstander riposteerde hierop met een g2-g3 fianchetto. In een gesloten stelling werden enkele lichte stukken geruild. Wit begon nu met al zijn resterend materiaal mijn eerder zwakke a5-pion te viseren. Het werd een echte ‘nagelbijter’, na 25 zetten had ik nog 6 minuten bedenktijd, mijn tegenstander ruim het dubbele. Om de druk op mijn zwak a5-pionneke te verminderen probeerde ik een centrale doorbraak te forceren door pion e5 op te spelen. Uiteindelijk sneuvelden enkele pionnen aan beide kanten en werden torens geruild. Balans: 1 vrijpion voor wit. Mijn opponent rook bloed en weigerde op een bepaald moment de dames te ruilen. Hij ging resoluut voor winst door enkele schaakjes met zijn koningin. Daarbij merkte ie echter niet op dat ik ‘eeuwig schaak’ kon geven eenmaal zijn schaakzetten uitgeteld waren. Remise was het resultaat." Michiel stond al vrij vlug minder. Zwart creëerde een gevaarlijke vrijpion en won even later de partij. Fabio stond na de opening al snel erg goed. Toch liep het plots fout waarna Fabio een pion verloor. Even later moest ook hij de strijd staken. Bernard speelde een heel erg spannende partij met wisselende kansen. Bernard verloor een pion, maar had erg goed tegenspel. Uiteindelijk kon hij dat net niet verzilveren in een winstpunt. Ook hier werd het remise. Martijn speelde een spectaculaire partij tegen een erg sterke tegenstander. Martijn kwam in een eindspel terecht met drie lichte stukken tegen een dame. Uiteindelijk werd het ook hier remise al had Martijn in de eindstelling nog de beste kansen. Robbert leek aanvankelijk iets minder te staan doordat zwart een gevaarlijke vrijpion creëerde. Robbert keerde echter helemaal terug en leek te gaan winnen. Uiteindelijk werd afgewikkeld naar een eindspel waarin Robbert toch het onderspit moest delven. Bert stond al snel iets beter, maar vond plots geen plan meer. Zijn sterkere tegenstander haalde de bovenhand, maar Bert vocht goed terug. Uiteindelijk werd er afgewikkeld naar een eindspel met ongelijke lopers waarin Bert twee torens tegen een dame en een pion had. De dame bleek echter actiever waarna ook Bert verloor. 2-6. Na een jaartje geproefd te hebben van tweede keren we terug naar derde waar we thuishoren."

*Tot slot nog onze wekelijkse uitsmijter:

Het Ploegenkampioenschap Rapid gaat dit jaar door in Roeselare en dat op zaterdag 14 mei 2022.  Alle info is via deze link te vinden: Ploegenkampioenschap Rapid 2021-2022.  Bent u al ingeschreven?

Uitslagen Torrewachtercompetitie: 

Eerste klasse: Seppe-Pauwel 0-1, Peter-Kris 0-1.
Tweede Klasse: Frederique D.-Pieter 1-0.
Derde klasse: Polina-Pierre 1-0, Frederique L.-Erik 0-1, Diederik-Robben 1-0.

De kalender:

*7 mei: Jeugdwerking Roeselare (voormiddag - in het lokaal)
*7 mei: Terugronde eerste, tweede en derde klasse (namiddag - in het lokaal)
*8 mei: Zesde ronde West-Vlaamse Ligakampioenschappen in Brugge
*14 mei: Ploegenkampioenschap Rapid in Roeselare
*26-29 mei: Vlaams Kampioenschap Schaken in Gent
*29 mei: Zevende en laatste ronde West-Vlaamse Ligakampioenschappen in Brugge