Nieuws

Kampioen zijn is (nog steeds) plezant

door Peter op 1 jun. 22

 

De vaderlandse competitie zit er zo goed als op, nog enkele schermutselingen in de rand en de definitieve eindstand kan toevertrouwd worden aan de geschiedenisboeken. Hoog tijd om de nieuwe Torrewachterkampioenen eens in de schijnwerpers te plaatsen. In onze eredivisie werd dat zonder pardon Robbert Degrave. Vooraf werd hij tot voornaamste kanshebber gebombardeerd, een favorietenrol die hij meer dan waar heeft gemaakt, met nog drie partijen te gaan is hij nu al zeker van zijn eerste titel. Pauwel is verdienstelijk tweede geworden en Didier zal vermoedelijk de derde plaats innemen. In de tweede klasse, kweekvijver van jong talent en wachtkamer van de eeuwige beloftes, was het een stuk spannender. Lange tijd leek het of Yannick Renckens met de hoofdvogel ging lopen, maar dat was buiten Keirse Junior gerekend. Na een ultieme en feilloze eindspurt wipt de zoon van de vader net over Yannick in de eindafrekening. Volgend jaar dus twee Keirses in eerste klasse als dat maar goed komt. Voor de derde stek gaat het nog tussen Fréderic en Casper, twee kersverse leden...


In de derde klasse was de gouden medaille voor Diederik Wydooghe. Met nu al 8,5/9 kun je moeilijk zeggen dat hij het niet verdiend heeft. Wat de andere podiumplaatsen betreft, hier zijn er nog enkele gegadigden die zich op een zakdoek van elkaar of misschien wel op dezelfde zakdoek bevinden? De volgende speeldag gaat hier meer klaarheid scheppen. Aan alle kampioenen een dikke proficiat enne... doe zo verder zeker 😊.

*Ook in de West-Vlaamse Liga werden enkele schakers tot kampioen gekroond. In de A-Reeks (+1700 ELO) ging de eerste plaats eerder verrassend naar Harald Larsen. De B-Reeks (-1700 ELO) was voor belofte Meysman Kaito. Om de één of andere reden, ik zit er voor niets tussen, werd er ook nog een prijs gegeven voor de -1500 ELO, tja je voelt hem wellicht al komen... die ging inderdaad naar ondergetekende. Naar beneden denderen in ELO kan soms zijn voordelen hebben, maar of ik nu fier moet zijn met deze titel?

*Meester Steven was zodanig fier over zijn poulain Quinten, ook wel zoon geheten, dat hij er prompt een nieuwe video aan wijdde. U kunt getuige zijn van de ultieme titeljump van Quinten in zijn laatste match van het seizoen. Veel plezier met  Video 36: Quinten Keirse-Pieter Menu.

Uitslagen Torrewachtercompetitie: 

Eerste klasse: Seppe-Frank 1/2, Robbert-Didier 1-0.
Tweede Klasse: Quinten-Pieter 1-0.
Derde klasse: Pierre-Erik 1-0.

De kalender:

*4 juni: Inhaalronde eerste, tweede en derde klasse (namiddag - in het lokaal)
*11 juni: Debutantentornooi (Jeugdschakers tot en met stap 2) te Izegem
*2 juli: Snelschaakkampioenschap West-Vlaamse Schaakliga te Oostende
*20/07-24/07: Open van Gent
*23/07-30/07: Internationaal tornooi van Charleroi
*13/08-19/08: Internationaal Schaaktornooi de Brugse Meesters