Nieuws

Dardha de Verschrikkelijke

door Peter op 24 aug. 22

 

Ja beste lezers, dat is hem, Daniel Dardha, de kersverse Belgische kampioen schaken. Huisfotograaf Ivan zorgde voor een grappig effect, waardoor de kop van de leeuw op de achtergrond een soort piratenhoedje werd, met zijn 'teensletsen' ziet hij er vervaarlijk uit, nog een haak, ooglapje en de traditionele papegaai en hij kan door het leven gaan als Dardha de Verschrikkelijke, gevreesd op de Noordelijke zeeën of beter gezegd op de Belgische schaakborden. 
De bijna zeventienjarige Dardha volgde namelijk zichzelf op als Belgisch kampioen. Plaats van het gebeuren was het Brugse Meestertornooi in de gelijknamige stad. De van origine Albanees vermorzelde de Belgische schaaktop en zorgde voor een Fischeriaanse score met 8.5 uit 9. Op kilometers afstand volgde een trio met 5.5 en dat waren Dgebuadze, Hautot en Alienkin. Het moet ook gezegd dat grootmeester Dardha er ELO-gewijs met kop en schouders bovenuit stak. De vraag die dan ook onmiddellijk naar bovenkomt is: 'Wat heeft hij nog te zoeken op het Belgisch Kampioenschap?' Met zijn 2600 ELO lijkt er nog heel wat mogelijk? Wordt hij de eerste Belg die de kaap van de 2700 ELO gaat ronden? We duimen alvast, België eindelijk eens op de schaakkaart?

Het Belgisch Kampioenschap is maar één onderdeel van de Brugse Meesters. Jaarlijks is dit perfect georganiseerde evenement een vaste afspraak voor heel wat Torrewachters, alleen was het voor niemand een afspraak met de geschiedenis. De resultaten ontgoochelden wat, in de Open Reeks speelden de meeste clubgenoten, hieronder hun resultaten op 9 (partijen):
Yves (4), Robbert en Bernard (3.5), Marc (2,5),  Pauwel en Peter (2), Mario (1). De volledige eindstand vind je hier.
In de B-Reeks (tot 1800 ELO) vonden we Stijn terug met 3.5/9. De eindstand vind je voor deze groep hier terug.
Ook deze editie van de Brugse Meesters was meer dan geslaagd te noemen, vuurwerk en nagelbijtende spanning op de topborden, een weer eens puike organisatie,... Volgend jaar staat dan ook een volgende aflevering gepland van dit niet te missen tornooi. See you next year!


Afgelopen zaterdag werd de laatste manche van ons zomerprogramma gehouden. Negen moedigen kruisten de degens in rapidpartijtjes van 10 minuten. Robbert deed het (net als Dardha) bijna feilloos.

Uitslagen rapidtornooi: 1.Robbert (8.5/9), 2.Frank en Yannick (6.5), 4.Marc (5), 5.Pauwel en Peter (4.5), 7.Chris (4), 8.Jan (3), 9.Frédéric (2.5).
Aangezien er volgende week enkele 'vaste waarden' van ons zomerprogramma ontbreken, was dit dan ook de laatste namiddag waarop punten konden verdiend worden voor de zomercompetitie. 

De eindstand van de zomercompetitie editie 2022 is dan ook als volgt:
1.Robbert 14, 2.Chris 8, 3.Sander, Frédéric en Yannick 7, 6.Marc, Peter en Jan 6, 9.Seppe en Frank 5, 11. Michiel en Pauwel 4, 13.Gabriël 3, 14.Pieter/Samuel/René/Tim/Quinten/Steven/Renaat/Erik 1.
Robbert is de meer dan terechte winnaar met eindwinst in het handicap- en rapidtornooi en de zomerblitz. Tijdens de kampioenenviering ergens in oktober (?) zal hij een voor hem passende beloning krijgen.

Tot slot nog deze belangrijke mededeling: Wie zijn lidgeld voor het nieuwe seizoen nog niet betaald heeft... ewel het wordt hoog tijd. De deadline staat op 25 augustus en dat is morgen donderdag, wie om de één of andere reden iets later gaat zijn (enkele dagen niet overdrijven) die neemt best contact op met Bernard Logie, anders kunt u de boot missen voor het aankomende seizoen. Het is misschien wat laat, maar mochten jullie iemand kennen die interesse heeft in de club... Iedereen is welkom, jong-oud, man-vrouw-x, blank-zwart, Club-Cerclesupporter,... 😁.
Vanaf oktober worden er terug schaaklessen gegeven, binnenkort kun je hier meer info terugvinden.

De kalender:

*10 september: Simultaan gegeven door clubkampioen Robbert
*17 september: Start nieuwe competitie
*25 september: 1ste ronde Nationale Interclubs
*22-23 oktober: West-Vlaamse Liga Jeugdkampioenschappen te Izegem
*18 november: Vriendenmatch in Tielt