Nieuws

Nieuw schaakseizoen gaat van start

door Peter op 21 sep. 22

 

De Roeselaarse Torrewachters zijn afgelopen zaterdag van start gegaan met hun nieuwe en laat ons hopen spannende seizoen. Wekelijks wordt zwart door wit (of omgekeerd) ten dans gevraagd op het schaakbord voor een intens potje geschuifel, waarbij de emoties torenhoog kunnen oplopen. Dit jaar kunnen maar liefst achttien koppeltjes gevormd worden, als daar niets moois uit komt, weet ik het ook niet meer... Drie klassen dus van twaalf spelers, stuk voor stuk gegadigden voor de titel of eerder schakers op zoek naar hun ultieme aanvalspartij of dè combinatoire wending. Misschien ook wel mensen op zoek naar een leuke namiddag en dito schaak/drankvertier? Om een lang verhaal kort te maken, er werden acht partijen betwist en dit zijn de uitslagen:

1ste Klasse: Steven-Pauwel 1-0, Quinten-Daniël 0-1, Robbert-Didier 1-0.
2de Klasse A: Erik-Renaat 0-1, Koenraad-Yannick 0-1, Nick-David 0-1.
2de Klasse B: Shen-Pierre 1-0, Chris-Tim 1-0.

Meester Steven klaagt steen en been over de stijgende grondstofprijzen en dat hij de verwarming in zijn schaakklasje een paar graden lager moet zetten,  maar met zijn doorgestuurde video over zijn eerste partij van het nieuwe seizoen verwarmt hij ongetwijfeld vele harten. Veel plezier met  Video 37: Steven Keirse-Pauwel Deblauwe.

Aan de soap tussen Carlsen en Niemann werd nog een bedenkelijke aflevering toegevoegd. Beide intussen 'dikke' vrienden moesten het maandag online opnemen tegen elkaar in de Julius Baer Generation Cup. Het verslag van de partij kan ik kort houden: 1.d4 Pf3 2.c4 en dan ging de camera uit van Carlsen zonder nog een woord te zeggen. Magnus had één zet gespeeld en opgegeven waarmee hij duidelijk te kennen gaf dat hij niet wil spelen tegen Hans Niemann die hij verdenkt van cheating. Een wel héél verrassende move van Carlsen die niet alleen commentatoren Tania Sachdev en Peter Leko perplex achter liet, maar ook bij de schaakwereld de wenkbrauwen deed 'fronsen'. Meer en meer prominenten uit het wereldje, zoals schaaklegende Kasparov vinden dat Magnus zijn verdenkingen nu eens mag hard maken met staalharde bewijzen. Carlsen zwijgt intussen als vermoord, maar ook aan de zijde van de wereldschaakbond FIDE blijft het oorverdovend stil. Intussen is het weer smullen op de sociale media, de beste was wel dat Niemann gebruik zou maken van een anaal seksspeeltje dat signalen zou uitzenden. Wie me kan uitleggen hoe dat in zijn werk gaat om een schaakpartij te belazeren, wel die heeft zaterdag een pintje van mij tegoed... 😁.

De kalender:

*24 september: Start schaaklessen te Roeselare - Voormiddag in het lokaal
*25 september: 1ste ronde Nationale Interclubs: Roeselare 1 - Doornik 1, Roeselare 2 - Doornik 2,
  Roeselare 3 - Knokke 1.
*7 oktober: 1ste ronde West-Vlaams Koppeltornooi 
*22-23 oktober: West-Vlaamse Liga Jeugdkampioenschappen te Izegem
*30 oktober: 1ste ronde West-Vlaamse Liga te Brugge
*18 november: Vriendenmatch in Tielt