Nieuws

Kort

door Peter op 12 okt. 22

Wegens pokkedruk, worden het deze week enkele korte berichtjes uit de boeiende schaakwereld.

*De Tsjechische schaakclub Novy Bor met op de eerste drie borden Harikrishna, Vidit en Wojtaszek, heeft in het Oostenrijkse Mayrhofen het Europees Kampioenschap voor clubteams bij de mannen gewonnen. Het Franse Clichy en het Duitse Viernheim eindigden respectievelijk op de tweede en de derde plaats. De Belgische ploegen vinden we terug op 27 (Rokade Eupen), 28 (Brugge) met o.a. Vandenbussche, De Schampheleire en Decoster. Verder Wirtzfeld (41ste), Wachtebeke (42ste) en tenslotte Luik op stek 68. Bij Wirtzfeld deed Belgisch kampioen Dardha het uitstekend met 5 uit 7, 4x winst, 2 remises en één verliespartij. Bij de vrouwen won het Oostenrijkse Pamhagen met hier onder andere Danielian en Ushenina. Alle info vind je hier.

*De wereldberoemde Saint Louis Chess Club is voor schaakliefhebbers momenteel the place to be, omdat op deze locatie van 5 tot 19 oktober het Amerikaans Nationaal Kampioenschap wordt gespeeld. Een schaaktornooi dat dit jaar over de hele wereld met argusogen wordt bekeken, wegens de aanwezigheid van een zekere Hans Niemann. Onze anti-held begon goed aan het tornooi met 2 uit 3, maar na zijn match tegen Caruana die hij verloor, viel hij wat terug in de ranking. Het evenement is zowat halfweg en Caruana staat solo aan de leiding. Bij de vrouwen is het een pak spannender: 2 leidsters zijnde Krush & Yu op een halfje gevolgd door Lee A. & Lee M.  Alle info vind je hier.

*Zondag wordt er weer geïnterclubd, ploeg één mag tonen dat ze het nog niet verleerd zijn in het verre Wachtebeke en bij Roeselare 2 & 3 heerst derbystress want ze moeten beiden naar de buren van Izegem. In onze vaderlandse competitie was het inhalen geblazen en de uitslagen vind je hieronder.

De uitslagen van de clubcompetitie:

1ste Klasse: Frank-Guido 1/2, Casper-Pauwel 1-0.
2de Klasse A: Frederique-Jurgen 0-1, David-Viktor 1-0.
2de Klasse B: Peter-Stijn 1-0, Mario-Pieter 0-1, Gabriël-Salvatore 1-0.

De kalender:

*15 oktober: Schaaklessen te Roeselare - Voormiddag in het lokaal
*16 oktober: Tweede ronde Interclubs: Wachtebeke 1 - Roeselare 1, Izegem 2 - Roeselare 2, Izegem 3 - Roeselare 3.
*22-23 oktober: West-Vlaamse Liga Jeugdkampioenschappen te Izegem
*30 oktober: 1ste ronde West-Vlaamse Liga te Brugge
*18 november: Vriendenmatch in Tielt