Nieuws

Roeselaarse jeugd doet het goed op de Liga Jeugdkampioenschappen

door Peter op 26 okt. 22

Voorzitter Steven ging eens piepen op de Liga Jeugdkampioenschappen in Izegem en kwam met dit verslagje uit de eerste hand terug:

Vorig weekend organiseerden onze buren van de IZSCHA het West-Vlaams jeugdkampioenschap. Ze hadden voor de gelegenheid één van de mooist denkbare locaties weten af te huren, nl. het kasteel in provinciaal domein Wallemote. Met net geen 75 deelnemers bewezen onze Izegemse vrienden dat het jeugdschaak leeft, een dikke pluim voor Johan, Dries en co. De toekomst van het West-Vlaamse schaak oogt mooier dan ooit tevoren. 
In de reeks bij de -14-jarigen stond onze Gabriël Vela zowaar gedeeld eerste met 5,5 op 7. De titel ging op scheidingspunten naar de ELO-favoriet Jesse Roelandt uit Kortrijk.  In de subtop van dezelfde reeks eindigden Torrewachters, Nick Corne (op zijn allereerste tornooi!) en Polina Bredikhina, beiden met een zeer puike 4 op 7. 
Nvdr: Op de foto onzen Gabriël stevig in de handen van een Izegems koppel, dat hem probeert los te weken van de Torrewachters. Gelukkig is Gabriël niet gezwicht voor het vele geld van de firma Izscha en kunnen voorlopig alleen de dames op het schaakbord zijn belangstelling genieten... Wie de volledige stand, de uitslagen en nog meer foto's bij de -14-jarigen wil zien, die kan hier terecht. 

Er wordt heden ten dage niet alleen aan de jeugd gedacht ook voor de 65-plussers is er heel wat schaakvermaak. Torrewachter Bernard Logie beleeft momenteel wilde schaakavonturen in het Oost-Duitse Dresden. Hoe het hem vergaat kun je hier volgen. Meester Steven heeft alvast de daad bij het woord gevoegd en wat meer is hij maakte er een video over. Veel plezier met Video 41: Christian Deppe-Bernard Logie.

De uitslagen van de clubcompetitie:

1ste Klasse: Steven-Marc 1-0, Daniel-Pauwel 1-0, Quinten-Jan 1/2, Robbert-Kris 1-0, Didier-Guido 1/2, Frank-Casper 1-0.
2de Klasse A: Philippe-Erik 0-1.
2de Klasse B: Peter-Chris 0-1, Shen-Warre 0-1, Stijn-Pieter 1-0, Mario-Diederik 1-0.

De kalender:

*30 oktober: 1ste ronde West-Vlaamse Liga te Brugge
*6 november: Derde ronde Interclubs: Roeselare 1 - KGSRL 6, Roeselare 2 - KGSRL 11, Roeselare 3 - Kortrijk 1
*12 november: Kampioenenviering in de Zilverbergstatie
*18 november: Vriendenmatch in Tielt 
*20 november: Vierde ronde Interclubs: KGSRL 5 - Roeselare 1, Zottegem 3 - Roeselare 2, Veurne 1 - Roeselare 3
*4 december: Vijfde ronde Interclubs: Roeselare 1 - KBSK Brugge 3, Roeselare 2 - Leuze-en-Hainaut 4, Roeselare 3 - KBSK Brugge 6