Nieuws

In memoriam Salvatore Petralia (1936-2022)

door Peter op 2 nov. 22


Opnieuw zijn de Roeselaarse Torrewachters één van hun iconen kwijt, maandag laatstleden is Salvatore Petralia in het bijzijn van familie zachtjes van ons heengegaan. Salvatore mag je gerust tot het meubilair van de club rekenen, al zolang ik mijzelf Torrewachter mag noemen was hij in de club. Soms vurig als een vulkaan, zijn Siciliaanse afkomst duidelijk trouw... maar ook steeds met het hart op de juiste plaats en een graag geziene gast in de club. Bijna veertig jaar geleden (seizoen 86-87) zette je je eerste stapjes in de club en dat in navolging en onder impuls van zoon Fabio. Je groeide uit tot een degelijke clubspeler die balanceerde tussen tweede en derde klasse. Ik herinner me dat je ooit eens startte met vijf op vijf in derde en dat je net de titel niet pakte omdat ik er mee ging lopen dankzij de scheidingspunten, zo dicht was je erbij. Tja iets waar ik zoveel jaar later wel een beetje spijt van heb, ik had je die titel zeker gegund. In je lange schaakcarrière vochten we vele duels op het scherpst van de snee uit, de ene keer trok jij aan het langste eind, de andere maal ging ik met de volle buit lopen. Maar ook gezamenlijk trokken we naar het schaakfront als leden van het interclubteam Roeselare 2. We speelden zeker niet voor de grote prijzen, een leuke partij spelen en ons amuseren waren onze voornaamste drijfveren. Als onvervalste schaakfreaks kwamen we elkaar ook altijd tegen op schaaktornooien; de West-Vlaamse Liga, het Izegemse Bloementornooi en het Brugse Lentetornooi stonden hoog op onze agenda. Ook naast het clubleven was je actief op schaakgebied, zo zorgde je er persoonlijk voor dat er in dienstencentrum Ten Elsberghe geschaakt kon worden. 
Duizendmaal dank Salvatore om je te mogen kennen. De Torrewachters zijn opnieuw een sympathieke schaker, maar vooral een goede vriend verloren...

Het Bestuur en alle leden van de Roeselaarse Schaakclub De Torrewachters spreken dan ook hun oprechte deelneming uit aan de familie en wensen hun veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

U kunt afscheid nemen van Salvatore tijdens de uitvaartdienst die wordt opgedragen in de aula van Uitvaartzorg Commeyne te Roeselare op woensdag 9 november 2022 om 10h30. 

Online condoleren: Condoleren
Rouwbericht: Salvatore Petralia


De uitslagen van de clubcompetitie:

1ste Klasse: Frank-Steven 0-1, Guido-Daniel 1/2, Marc-Quinten 1-0, Kris-Didier 1-0.
2de Klasse A: Erik-Polina 1-0, Koenraad-Philippe 1-0, Frederique-Nick 1-0, Renaat-David 1/2.
2de Klasse B: Diederik-Peter 0-1, Tim-Pieter 0-1, Chris-Shen 1/2, Mario-Gabriel 0-1, Warre-Pierre 1-0.

Meester Steven met Duvel neemt dit keer een partij onder de loupe uit 2de klasse B. Veel plezier met Video 42: Chris Galle - Shen Van Hamme. 

De kalender:

*6 november: Derde ronde Interclubs: Roeselare 1 - KGSRL 6, Roeselare 2 - KGSRL 11, Roeselare 3 - Kortrijk 1
*12 november: Kampioenenviering in de Zilverbergstatie
*18 november: Vriendenmatch in Tielt 
*20 november: Vierde ronde Interclubs: KGSRL 5 - Roeselare 1, Zottegem 3 - Roeselare 2, Veurne 1 - Roeselare 3
*4 december: Vijfde ronde Interclubs: Roeselare 1 - KBSK Brugge 3, Roeselare 2 - Leuze-en-Hainaut 4, Roeselare 3 - KBSK Brugge 6