Nieuws

Kampioen zijn blijft plezant

door Peter op 16 nov. 22


Na een lang en spannend schaakseizoen hielden de Torrewachters de traditie in ere om de kampioenen van het voorbije jaar in de bloemetjes te zetten. Plaats van afspraak was dit jaar De Zilverbergstatie waar we traiteurgewijs culinair verwend werden. Een democratische club zijnde werd de keuze geboden aan het aanwezige publiek tussen verse kalkoen (Reeds rijpe kerstkalkoenen ?) of plasticloze noordzeezalm. Het geheel werd overgoten met een passende vloeistof, ook wel saus geheten en aangevuld met kroketknikkers en per taxi aangevoerde verse groentjes van de nabije REO-veiling. Vervolgens werd alles doorgespoeld met geurige koffie en terug aangevuld met fruitige biscuittaart. Lekker lekker! Schaakclub De Torrewachters kan er weer een jaartje tegen...

De beste speler van Roeselare, primus van eerste klasse luistert dit jaar naar de naam van Robbert Degrave. Ongetwijfeld het begin van een ganse reeks titels? Robbert deed het ook goed afgelopen zomer, waar hij de eindzege van onze zomercompetitie op zijn cv kon noteren. In tweede klasse was Quinten Keirse na een knappe eindspurt de beste. In derde was de (bijna) niet te kloppen man, Diederik Wydooghe. Yannick Renckens en Casper Casier vielen in de prijzen als winnaars van de voorrondes in tweede klasse. Tot slot huldigden we ook nog onze blitzkampioen en dat was Martijn Maddens, die zichzelf opvolgde. Een dikke proficiat namens de ganse club aan al onze jubilarissen!


De uitslagen van de clubcompetitie:

1ste Klasse: Robbert-Marc 1-0, Quinten-Frank 1/2, Steven-Casper 1-0, Didier-Jan 1-0.
2de Klasse A: Erik-Nick 1-0, Philippe-Jurgen 0-1, Frédérique-Yannick 1/2, Polina-Koenraad 0-1, David-Frederique 0-1.
2de Klasse B: Peter-Gabriel 1-0, Pierre-Chris 0-1, Shen-Diederik 1-0, Mario-Tim 1-0, Stijn-Warre 0-1.


Wijlen Salvatore Petralia nam het ooit in een simultaan op tegen bijna-wereldkampioen David Bronstein en haalde net geen remise! Meester Steven brengt deze week dit toch wel straffe verhaal uit het jaar onzes Heren 1997. Veel plezier met Video 44: Salvatore Petralia - David Bronstein. 


De kalender:

*18 november: Vriendenmatch in Tielt 
*19 november: Schaaklessen te Roeselare - In de voormiddag in het lokaal
*20 november: Vierde ronde Interclubs: KGSRL 5 - Roeselare 1, Zottegem 3 - Roeselare 2, Veurne 1 - Roeselare 3
*4 december: Vijfde ronde Interclubs: Roeselare 1 - KBSK Brugge 3, Roeselare 2 - Leuze-en-Hainaut 4, Roeselare 3 - KBSK Brugge 6
*10 december: Rapid- en Blitztornooi ter nagedachtenis van Ben de Cat te Roeselare Zaal Trax. Organisatie Belgian Military Chess Club.