Nieuws

Weer eens kort

door Peter op 14 dec. 22


Het is geen weer om een hond door te jagen (misschien wel een Siberische husky?), laat staan om uitgebreide schaakartikels te schrijven, vandaar kort wat schaaksprokkels van de voorbije en toekomstige weken.

*Afgelopen zaterdag vond in Zaal Trax te Roeselare een Rapid- en Blitzkampioenschap plaats ter nagedachtenis van Torrewachter Ben De Cat in een organisatie van de Belgian Military Chess Club. 
In de namiddag kende het Rapidtornooi een 24-tal deelnemers, het avondlijke Blitzevenement kon 18 deelnemers bekoren. Onder de aanwezigen heel wat Torrewachters, die het zoals steeds zeer goed - goed - minder & iets minder deden. Wie in welke categorie terecht kwam, dat kun je hier terugvinden.

*Op zaterdag 24 december laat Meester Steven zich van zijn beste kant zien en geeft hij in ons lokaal een schaaklesje over het juiste plan na de opening. Hij baseert zich hiervoor op zijn grote voorbeeld Herman Grooten en het didactisch materiaal komt uit Hermans bestseller 'Chess Strategy for Club Players'. Wie een goed excuus zoekt om niet te moeten helpen met het klaarzetten van de feesttafel voor Kerstmis, die weet meteen wat doen...

*Meester Steven is een bijtje van de bezige soort: Afgelopen weekend was hij uitermate gecharmeerd door de partij tussen nieuweling Casper en achtvoudig clubkampioen Kris. Hij goot zijn bevindingen en opmerkingen dan ook in een YouTube-video. Veel plezier met Video 47: Casper Casier - Kris Muylle.

*In dit relatief schaakarme jaareinde, wordt het misschien hoog tijd om één van de belangrijkste tornooien van het komende jaar onder de loupe te nemen. Volgende week dan ook een artikel over het op handen zijnde Tata Steel Tournament in het Nederlandse Wijk aan Zee. Hier alvast een voorsmaakje...

De uitslagen van de clubcompetitie:

1ste Klasse: Frank-Daniël 1-0, Casper-Kris 1-0.
2de Klasse A: Erik-Frédérique 1-0, Polina-Nick 1-0, Jurgen-Renaat 0-1, Yannick-Viktor 1-0.
2de Klasse B: Mario-Pierre 1-0, Tim-Warre 0-1, Peter-Shen 1-0, Gabriël-Stijn 1/2.

De kalender:

*24 december: Schaakles door Meester Steven
* 7 januari: Nieuwjaarsblitz
*29 januari: Zesde ronde Interclubs: LSV-Chesspirant 2 - Roeselare 1, LSV-Chesspirant 6 - Roeselare 2, Rapid Aalter 2 - Roeselare 3.
*12 februari: Zevende ronde Interclubs: Roeselare 1 - Wetteren 2, Roeselare 2 - Wetteren 5, Roeselare 3 - Bye.