Nieuws

Wie wordt de snelste Torrewachter?

door Peter op 5 jan. 23

 

Zeer geachte Torrewachters, sympathisanten en lezers van deze blog, het bestuur van schaakclub De Torrewachters wenst u allen een gezond en voorspoedig schaakjaar 2023 toe! Dat 2023 u (ook dit jaar) die langverwachte titel of die briljante partij mag schenken...

Zaterdag aanstaande 7 januari staat de traditionele opener van het nieuwe jaar op het menu: De Nieuwjaarsblitz !!! Een niet te missen evenement. Zorg dat u zeker om 13h45 aanwezig bent, zodat op tijd kan gepaard worden, ondergetekende wordt een jaartje ouder en het paren gaat niet meer zo snel 😊...

Intussen zijn de eerste ELO's van 2023 op de mensheid losgelaten. Veel zeggen die eigenlijk niet, enkel de laatst gespeelde rondes van de interclub werden verwerkt. Ik geef hier de grootste stijgers en dalers mee voor wat het waard is. Bij de gelukkige stijgers prijkt dit jaar Bernard bovenaan met een toename van 24 ELO-eenheden, Yannick dikt zijn ELO aan met 13 eenheden en het podium wordt vervolledigd door Diederik met 9 stuks. Voor de rest zijn er bijna alleen maar verliezers te noteren bij de Torrewachters. Martijn, de lijstaanvoerder, krijgt de grootste klap: -29, Marc deed het bijna even slecht met -27 en dan is er nog het duo Giulia & Pauwel die het met 17 punten minder moeten doen. Waar u zich bevindt in deze hitlijst, dat kunt u  hier terug vinden.

Tot slot nog deze afsluiter, heet van de naald: Kleine meisjes worden groot, Machteld van Foreest, lid van de beroemde van Foreest-schaakfamilie is op haar vijftiende Nederlands Kampioene geworden, de jongste ooit in de Nederlandse schaakgeschiedenis. Machteld was lang geleden te zien op de Brugse Meesters waar ze als 10-jarige (!) al hoge ogen gooide. Ze haalde het in een tiebreak tegen de regerende kampioene Anne Haast met een kurkdroge 2-0. Opmerkelijk was ook dat ze won van Eline Roebers, het Nederlandse toptalent, die vorig jaar grote stappen heeft gezet richting wereldtop.

De kalender:

* 7 januari: Nieuwjaarsblitz
*13-29 januari: Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee.
*14 januari: Heropstart schaaklessen in de voormiddag in ons lokaal.
*29 januari: Zesde ronde Interclubs: LSV-Chesspirant 2 - Roeselare 1, LSV-Chesspirant 6 - Roeselare 2, Rapid Aalter 2 - Roeselare 3.
*12 februari: Zevende ronde Interclubs: Roeselare 1 - Wetteren 2, Roeselare 2 - Wetteren 5, Roeselare 3 - Bye.