Nieuws

Kort

door Peter op 10 mei 23

 

Schaakseizoen 2022-2023 loopt zoetjesaan op zijn einde. De Nationale Interclubs kenden vorige week hun ontknoping. De Roeselaarse teams deden het uitstekend met een vierde plaats voor de eerste ploeg, een zesde plaats voor het tweede team en Roeselare 3 werd onverhoopt nog vice-kampioen in zijn reeks. Om het hoofdstuk Interclubs af te sluiten vertel ik nog dat KBSK Brugge 1 kampioen is geworden van België. Een dikke proficiat namens de Torrewachters uit Roeselare.

Voor de mensen die dromen van huizenhoge ELO-punten, sedert 1 mei is de nieuwe lijst in ons midden. De competitie werd nog niet verwerkt, enkel de interclubresultaten, vandaar het onvolledige beeld. De top drie der stijgers kent de volgende namen: Stijn Herreman (+25), Robbert Degrave (+17) en Bert Feys (+11). Aan de verliezende kant staan Bernard Logie (-55), Chris Galle (-30) en Renaat Vanassche (-14). De volledige ranking vind je hier.

Onze Torrewachtercompetitie is megaspannend, enkel in de eerste reeks is de kampioen gekend.  Robbert volgt zichzelf op, met nog één partij te spelen, kan voorzitter Steven hem niet meer bijhalen. Good old Daniël neemt de derde plaats in dankzij de scheidingspunten en dat ten koste van die andere good old Marc. In tweede blijft Warre de beste papieren houden ondanks het verlies tegen Yannick in hun onderlinge partij van enkele weken terug. Chris Galle duwt in extremis nog ondergetekende van het podium, met als gevolg een lichte aardbeving in Roeselare en omstreken. In derde is het mogelijks nog spannender met nagenoeg geen afscheiding tussen Henk en Brecht wat de titel betreft. Hier is Jürgen al zeker van zijn bronzen medaille.

Tot slot nog dit: Gert Devreese, journalist, schaakliefhebber en tevens auteur van 'My most memorable interviews' heeft een eigen website in elkaar geknutseld. Wie goed zoekt kan onze voorzitter Steven terugvinden en dat naar aanleiding van de spreekbeurt die Gert enkele maanden terug in onze stad kwam geven. Neem gerust een kijkje op Gerts website.

De uitslagen van de clubcompetitie:

1ste Klasse: Blonk uit door afwezigheid...
2de Klasse: Stijn-Erik 1-0, Shen-Yannick 0-1, Mario-Frederique L. 1-0, Koenraad-Renaat 1-0, Pieter-Peter 1/2.
Tussenstand Tweede Klasse
3de Klasse: Nick-Filip 1-0, Philippe-Viktor 0-1, Polina-Diederik 0-1, Gabriël-Jürgen 0-1. 
Tussenstand Derde Klasse

De kalender:

*13 mei: West-Vlaams Ploegenrapidkampioenschap 2023 in Oostkamp - Meer info.
*18-21 mei: VSF-Kampioenschap in Schaakhuis Caïssa te Gent.
*15-19 juli: Open van Gent - Meer info.
*12-18 augustus: Brugse Meesters - Meer info.