Nieuws

Kort

door Peter op 24 mei 23

 

Schaakseizoen 2022-2023 zit er nagenoeg op, we hadden het veertien dagen geleden al over een succesvol interclubjaar voor de Torrewachters en nu loopt ook de clubcompetitie op zijn laatste benen.
Nog niet alle geheimen zijn prijs gegeven, maar intussen is de clubkampion gekend en het is dezelfde als vorig jaar. Een dikke proficiat voor Robbert Degrave (18,5/22). Tweede is Meester Keirse geworden (17,5), al die schaakvideos maken,  hebben hem duidelijk geen windeieren gelegd. Het podium wordt vervolledigd door Daniël Hallaert (14) die in zijn tweede jaar terug is van (nooit) weggeweest. Ook tweede klasse kent zijn triomfator, hier was het Warre Avereyn die met 12 uit 13 (!) het deelnemersveld domineerde. Yannick, de enige die won van Warre, strandt met nog één partij te spelen op de tweede stek met 10 (of meer?) punten. Chris is derde met 8 punten. Rest ons nog derde klasse waar nog heel wat matchen moeten ingehaald worden. Voorlopig staat Henk Lagae in pole position met al zijn wedstrijden gespeeld, hij kan nog in extremis voorbijgesneld worden door Brecht, die in een ultieme kamp met Pierre over de titel gaat beslissen. De derde plaats is nog binnen bereik van een vijftal spelers. Lekker spannend dus. 
Wil iedere speler nog eens al zijn resultaten controleren ? Als alles gespeeld is worden de uitslagen doorgegeven voor ELO-verwerking aan de schaakbond. Wanneer u een fout vindt in uw persoonlijke score, gelieve dit dan te melden bij Bernard Logie die dit euvel gaat rechtzetten.

Deze zomer komt er terug een zomercompetitie voor degenen die lijden aan schaakverslaving en het niet kunnen uithouden tot de start van de nieuwe competitie in september. Hoe, wat en wanneer daarvoor moet het bestuur van de club nog eens samenzitten. Verder kan ik nog melden dat het eerste 'boekje' bijna klaar is en waarschijnlijk zijn première gaat kennen bij de start van onze zomeractiviteiten. Deze schaakblog loopt gewoon verder tot ergens eind juli wanneer ook ondergetekende aan zijn schaakverlof begint. Ik hou u op de hoogte...

De uitslagen van de clubcompetitie:

1ste Klasse: Guido-Didier 1/2.
2de Klasse: Renaat-Stijn 0-1, Frederique-Shen 0-1, Warre-Koenraad 1-0, Warre-Shen 1-0.
Tussenstand Tweede Klasse
3de Klasse: Polina-Viktor 0-1, Henk-Diederik 1/2. 
Tussenstand Derde Klasse

De kalender:

*15-19 juli: Open van Gent - Meer info.
*29 juli-05 augustus: Open van Charleroi - Meer info.
*06-10 augustus: Open van Geraardsbergen - Meer info.
*12-18 augustus: Brugse Meesters - Meer info.