Nieuws

Ploegenkampioenschap Oostkamp

door Peter op 17 mei 23

 

Boven een sfeerbeeld van het Ploegenkampioenschap Rapid in Oostkamp, met een biddende Jan, de hersenpijniging van Yannick en... de halve maan van Chris. 

Afgelopen zaterdag organiseerde schaakclub 'Het Trouwe Paard' uit Oostkamp naar aanleiding van hun 50 jarige bestaan het West-Vlaams Ploegenkampioenschap en het moge gezegd de organisatie was zeer professioneel en het schaakgebeuren verliep vlekkeloos. De Torrewachters die een provinciale titel te verdedigen hadden kwamen gehandicapt aan de start, neen geen covidgevallen in ons schaakpeloton alleen veel schakers met reiskriebels en zelfs ééntje met een dubbele boeking, die digitale agenda's van de jeugd blijken dus nog niet foutloos te werken? Ondergetekende was een bevoorrecht getuige van het gebeuren en brengt voor een ongetwijfeld deugddoend verlengd weekend (?) een kort verslagje. Zoals te verwachten was stond onze onthoofde eerste ploeg voor de onmogelijke taak om zichzelf op te volgen, toen ze het ook nog met zijn drietjes moesten zien te redden werd het al helemaal een 'Mission Impossible'. Frank, ons eerste bord mocht voortdurend battlen tegen héél zware ELO-tegenstand en de resultaten waren dan ook navenant. Meester Steven, jawel die van de videofilmpjes, moest voortdurend poseren voor selfies en ook nog eens handtekeningen uitdelen, desondanks deed hij het voortreffelijk met 4 op 5 op bord 2. Ook Pauwel, die we stillaan een rapidploegprofessional mogen noemen liet zich niet kennen. Finaal eindigde de eerste ploeg op plaats 8 en dat was net voor Roeselare 2 met Brent, Marc, Fabio en Guido. Ook zij hadden het loodzwaar omdat de +1800 en de -1800 samen schaakten in één competitie. Aangezien er slechts vier teams waren tussen -1800 & + 1600, was het podium dichtbij. Zo geschiede dan ook, Roeselare 2 werd derde na reekswinnaar Brugge 2 en Waregem 1. Ik ben nog een belangrijk detail vergeten 😁: In de eerste reeks werd Oostkamp 1, West-Vlaams rapidkampioen voor Oostende 1 en Ieper 1. Alle uitslagen, persoonlijke resultaten en standen kun je via deze link terugvinden.

Bij de -1600 vonden we de resterende vier Roeselaarse ploegen terug en ze deden het verre van slecht want twee teams veroverden het podium. Roeselare 6 (!) werd net geen kampioen in zijn reeks en moest 'The Yellow Kings' bestaande uit Nonkel Dayer en zijn kinderen laten voorgaan. Roeselare drie strandde op de derde stek. Een dikke proficiat is hier dan ook op zijn plaats voor de helden uit het zesde team met Warre, Koenraad, Sean (Torrewachtertopscore met 4,5) en Nick. De bronzen Torrewachters bestonden uit Jan, Yannick, Chris & Peter. De overige twee Roeselaarse teams eindigden respectievelijk op de 10de (Roeselare 4) en 11de (Roeselare 5) plaats. Ook hier zijn felicitaties uiteraard op zijn plaats: Primo voor Roeselare 4 met Stijn, Stan (Oostkampse gastspeler), Viktor & Frederique en secundo voor Roeselare 5 met  Mario, Renaat, David en Gabriël. Alle uitslagen, persoonlijke resultaten en standen kun je via deze link terugvinden.
De Torrewachters kunnen terugkijken op een méér dan geslaagd optreden in Oostkamp, ploegensamensteller Bernard kan tevreden zijn.


Meester Steven dook intussen in zijn archief op zijn zolderkamer en vond daar een beduimelde videocassette met een onlangs gespeelde match in tweede klasse. Veel plezier met Video 60: Shen Van Hamme - Yannick Renckens.

De kalender:

*18-21 mei: VSF-Kampioenschap in Schaakhuis Caïssa te Gent.
*15-19 juli: Open van Gent - Meer info.
*12-18 augustus: Brugse Meesters - Meer info.