Nieuws

Simultaan clubkampioen

door Peter op 6 sep. 23


Neen Homer Simpson komt geen simultaan geven, hij was nogal prijzig, gelukkig vonden we onze clubkampioen Robbert Degrave bereid om deze zaterdagnamiddagse hersenpijniging te doorstaan. U wordt met zijn allen massaal verwacht zaterdag aanstaande om 14h00 stipt in ons clublokaal Den Arend op het Polenplein. Ook niet-leden en geïnteresseerden zijn welkom, de toegang is uiteraard gratis.
Vorige week werd de laatste manche van onze zomercompetitie beslecht. De zomerblitz lokte 15 schaaklustigen die elkaar stevig bekampten. Na ruim drie uur werd Martijn Maddens de onbetwiste triomfator met slechts één nederlaag, tweede werd nog een blitzspecialist Robbert met 12,5. Sean vervolledigde het podium met 11,5 uit 15. De rest van de bende deed het als volgt: Steven (11), Marc, Brent en Fabio (9), Quinten & Yannick (8), Casimir & Peter (7), Mossim (5), Mario (4), Samuel (3) en Pieter (2).

Intussen is een voorlopige indeling verschenen van de Nationale Interclubs, onze interclubdaddy Bernard slaagde er in om de drie ploegen telkens samen te laten spelen bij thuismatchen, lekker knusjes bij elkaar. Wie nog verzuchtingen heeft of speciale wensen om mee te spelen, laat dat dan asap (as soon as possible nvdr) weten aan Bernard. Een warme overvloedige maaltijd voor de wedstrijd, een deugddoende rugmassage, een verkwikkende sauna of afhaling aan huis door een Uber-taxi,... niets is het Bestuur teveel om de schakers stressvrij en mentaal kiplekker hun wedstrijd te laten spelen. Daarvoor moet je in de eerste plaats wel ingeschreven zijn bij de Roeselaarse Torrewachters, dat kan nog tot en met zaterdag. Vergeet het niet!

Nog wat Internationaal schaaknieuws om af te sluiten:

*In het Poolse Bydgoszcz vindt van 5 tot en met 12 september het wereldkampioenschap voor vrouwenteams plaats. Georgië, India en Oekraïne hebben op papier de sterkste teams. De ploegen zijn verdeeld in twee poules die je hier kunt terugvinden. Het voorlopige scorebord met alle uitslagen en standen is dan weer hier te vinden. Van een Belgische damesploeg helaas geen spoor...
*Als jullie je afvragen wat de mannen aan het doen zijn? Enkele venten zitten momenteel rapid (en later deze week blitz) te spelen op het Tata Steel Tornooi in India. Vijf plaatselijke helden en vijf internationale grootmeesters nemen het in Kolkata tegen elkaar op. Na zes ronden staat de Fransman Maxime Vachier-Lagrave aan de leiding (4,5), voor Radjabov (4) en Praggnanandhaa (3). Meer info is te vinden op de officiële site.

De kalender:

*9 september: Simultaan clubkampioen Robbert
*16 september: Start nieuwe competitie Roeselaarse Torrewachters
*West-Vlaamse schaakagenda 2023-2024