Nieuws

We zijn terug vertrokken

door Peter op 20 sep. 23

 

Afgelopen zaterdag werd de nieuwe competitie op gang geschoten. Voorzitter Steven Keirse verwelkomde de schakende bende van harte, een weer eens uitgelezen gezelschap bestaande uit oudgedienden en newbies die net niet getroost moesten worden toen ze door hun ouders aan de schaakpoort werden afgezet 😁. De eerste klasse, net als vorig jaar 12 man sterk, gaat op zoek naar een opvolger voor Robbert. Onze clubkampioen verdedigt zijn titel niet en het is meteen koffiedik kijken wie hem gaat opvolgen. Steven lijkt de topfavoriet te zijn, maar ook toppers kunnen een blauwtje (eigenlijk was het een zwartje) oplopen, leest u vooral verder... Aangezien Warre & Yannick promoveerden naar de Roeselaarse eredivisie ligt ook in tweede de weg open voor nieuw talent. In mijn pas opgeblonken glazen bol meen ik het silhouet van Sean te ontwaren als primus toekomstigus. Wie het ook wordt, we hopen dat iedereen een leuke zaterdagnamiddag beleeft met een heerlijk potje schaak al dan niet geassisteerd door een natje en wie weet ook een droogje. Op de eerste speeldag werden 12 partijen beslecht en er werden meteen ook al enkele verrassingen genoteerd:

De uitslagen van de clubcompetitie:

1ste Klasse: Pauwel-Guido 1-0, Steven-Didier 0-1, Frank-Marc 0-1.

2de Klasse Poule 1: Chris-Philippe 1-0, Xander-Diederik 0-1, Gabriël-Pieter 1/2, Peter-Pierre 1/2, René-Brecht 1-0.
Tussenstand Tweede Klasse Poule 1

2de Klasse Poule 2: Henk-Tim 1-0, Renaat-Mario 1-0, Sean-Erik 1-0, Nick-Dany 1-0.
Tussenstand Tweede Klasse Poule 2 

Intussen weten we al dat Meester Steven niet te beroerd is om zijn eigen verliespartijen te bespreken. Zijn eerste battle van het seizoen tegen Didier gaat hij dan ook niet licht vergeten. Veel plezier met Video 61: Steven Keirse-Didier Dalschaert.

Zondag aanstaande, iets vroeger dan anders, worden ook de Nationale Interclubs heropgestart. Aan de start van het seizoen worden weer enkele prangende & ook wel vervelende vragen gesteld zoals: Zal de eerste ploeg zich redden in derde? Gaan de mannen in vijfde eindelijk eens werk maken van hun titeldromen? Krijgen we terug gratis bonnetjes van het bestuur 😁? Enfin iedereen gaat dit jaar boven zichzelf uitstijgen en dat gaan we zondag al zien met Roeselare 1 tegen Doornik 1 (net als vorig jaar de seizoensopener, graag een betere uitslag), Roeselare 2 tegen Veurne 1 en Roeselare 3 tegen Deinze 2. Niet luidruchtige supporters mogen altijd een kijkje komen nemen...

De kalender:

*24 september: 1ste ronde Interclubs
*8 oktober: 1ste ronde West-Vlaamse Liga in Brugge 
*14 oktober: Kampioenenviering met een Rapid Paella
*West-Vlaamse schaakagenda 2023-2024