Nieuws

Kampioen Paella

door Peter op 4 okt. 23

 

Jammie dat ziet er lekker uit! Onze kampioenenviering gekruid met een rapidtornooitje en achteraf een lekker bordje met zuiderse paella nadert met rasse schreden (14 oktober). Intussen hebben we de kaap van de 30 rapidders en/of paellavreters gerond. Wie er nog bij wil (en wie laat dit nu aan zijn neus voorbij gaan?) die kan zich nog inschrijven tot en met zaterdag 7 oktober. Intussen kunnen we ook Gaia en minister van dierenwelzijn Ben Weyts geruststellen, de garnalen en de mosselen zullen niet onnodig lijden. De chefkok van dienst heeft beloofd dat ze vooraf humaan gesmoord zullen worden in olierijk Noordzeewater...

Het wordt ook hoog tijd om zich in te schrijven voor de West-Vlaamse Ligakampioenschappen georganiseerd door de schaakclub Groeninge uit Kortrijk. Dat kan nog tot morgenavond. Momenteel zijn er 18 schakers ingeschreven, het tornooi gaat pas door bij minimum 20 deelnemers, dus dat wordt nog spannend. Tja als je als organiserende club zo goed als geen reclame maakt, kan je moeilijk verwachten dat het storm gaat lopen. De laatkomers onder de schaakgemeenschap kunnen op de site van de West-Vlaamse Schaakliga alle info terug vinden.

Iets minder goed nieuws nu: Sommigen onder jullie zullen het  ongetwijfeld wel vernomen of gelezen hebben in de (internet) gazette: In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in ons schaaklokaal Café Den Arend. Een duo inbrekers (te zien op camerabeelden) was op zoek naar geld en dacht dat te vinden in onze mooi afgesloten kasten. Helaas pindakaas voor wie gelijkaardige snode plannen mocht koesteren in de toekomst, hier zit alleen schaakmateriaal in. Op het eerste zicht missen we niets, maar de kasten kregen een modernistisch uitzicht met hun verwrongen deuren. Gelukkig kunnen we ze nog sluiten, zodat de schade beperkt blijft. Ook de uiteindelijke buit was mager met één enkele slof sigaretten, alhoewel als ik de laatste ELO-lijst, die van oktober bekijk, vermoed ik dat ze toch enkele ELO-punten van mij hebben gestolen...

Wat ons weer naadloos bij de driemaandelijkse hitlijst van de schakers brengt, zoals steeds een mengeling van winnaars en verliezers. De lijst vertoont voor de meesten onder ons weinig beweging, enkel de freaks die zich in de zomer wel eens aan een tornooitje durven wagen, euh... die krijgen meestal zware klappen. Aan de winnende kant staan Brent (+7), Martijn (+5) en Bert/Michiel (+3). De verliezers krijgen een deftige pandoering: Opperpineut is Yannick (-68), gevolgd door ondergetekende, die ook nog eens een podium haalt, Peter (-43) en Bernard (-26) sluit de rij. Wie alles nog eens op het gemakske wil nalezen die kan hier terecht.

Meester Steven was zaterdag laatstleden een bevoorrechte getuige bij de wervelende tweestrijd tussen Warre en Didier, spelers van eerste klasse. Het was een zinderende vechtpartij met wisselende kansen en een leerzaam eindspel. De kamp duurde maar liefst 4 uur en beide spelers waren dan ook groggy na afloop. Veel plezier met Video 63: Warre Avereyn - Didier Dalschaert.

De uitslagen van de clubcompetitie:

1ste Klasse: Yannick-Daniël 0-1, Warre-Didier 1-0, Pauwel-Frank 1-0, Steven-Marc 0-1, Quinten-Guido 1/2.

2de Klasse Poule 1: Xander-Pieter 0-1, René-Diederik 0-1, Brecht-Philippe 1-0.
Tussenstand Tweede Klasse Poule 1

2de Klasse Poule 2: Henk-Erik 0-1.
Tussenstand Tweede Klasse Poule 2 

De kalender:

*8 oktober: 1ste ronde West-Vlaamse Liga in Brugge 
*14 oktober: Kampioenenviering met een Rapid Paella
*15 oktober: 2de ronde Interclubs: KGSRL 6-Roeselare 1, Knokke 1-Roeselare 2, Tielt 2-Roeselare 3
*22 oktober: 3de ronde Interclubs: Roeselare 1-Chesspirant 2, Roeselare 2-KGSRL 11, Roeselare 3-Chesspirant 6.
*West-Vlaamse schaakagenda 2023-2024