Nieuws

Vrolijk Schaakfeest & Gelukkig Schaakjaar

door Peter op 27 dec. 23

 

Het moet niet altijd dat clichématige Vrolijk Kerstfeest en Gelukkig Nieuwjaar zijn, bij deze wenst het bestuur van de Torrewachters jullie dus een Vrolijk Schaakfeest en een Gelukkig Schaakjaar 2024. Vorige week zat de sfeer er al goed in met de komst van de kerstman (iedere gelijkenis met bestaande personen is louter toevallig) en ook volgende zaterdag gaan we ons voorbereiden op het aankomende feestgedruis. Wie nog partijen moet inhalen in tweede klasse, die is meer dan welkom want het is de laatste kans om nog een 'blijfticket' te bemachtigen. De paringen voor 2de en 3de zullen waarschijnlijk in de loop van volgende week wereldkundig worden gemaakt? We starten met de hernieuwde competitie op zaterdag 13 januari. Hohoho, moeten wij zo lang wachten om de schaakdegens te kruisen? Neen, volgende week op 6 januari wordt het nieuwe jaar traditioneel 'ingeschaakt' met onze nieuwjaarsblitz. Een must voor de schaakliefhebber...

Ik sluit mijn allerlaatste blog van 2023 af met nog enkele kleine mededelingen:

*Gisteren was het bestuursvergadering waarbij we een nieuw bestuurslid mochten verwelkomen en dat is de zeer aimabele Yannick Renckens. Yannick zal in eerste instantie bij springen tot hij 'zijnen draai' heeft gevonden en zal dan een specifieke taak toegewezen krijgen. We wensen hem van harte welkom en veel succes.

*Nu we toch over bestuurszaken aan het keuvelen zijn. De Belgische Schaakbond heeft een nieuwe voorzitter. Het is niet Geert Bailleul die zich kandidaat had gesteld voor een tweede ambtstermijn maar de enige tegenkandidaat, lid van het uittredende bestuur Laurent Wéry, die met een verpletterende meerderheid werd verkozen. Sommigen zullen misschien denken is dat die wereldberoemde (ik moet eerlijk toegeven nog nooit van gehoord) Belgische DJ? Neen Laurent is leraar en badmeester. Meer weet ik er helaas niet over, er circuleert een video op YouTube waarin hij zichzelf voorstelt en uitlegt wat zijn motivatie is om de Belgische Schaakbond te leiden en wat zijn plannen voor de toekomst zijn. Zodra ik het filmpje heb gevonden, zal ik het zeker in deze blog posten.

*En nu we over filmpjes bezig zijn, kunnen we niet voorbij de 'Master' in het genre onze eigenste voorzitter Steven Keirse. Met een half verteerde kalkoen op zijn maag en ook nog een vervelende kater probeert hij toch voor wat kerstsfeer te zorgen. Dit keer kijkt hij met argusogen naar het jonge veulen Nick Corne en laatbloeier Henk Lagae. Veel plezier met Video 72: Nick Corne-Henk Lagae.

*Tot slot nog een belangrijke mededeling voor onze jeugd: Op 27 april 2024 organiseert de Izegemse Schaakclub opnieuw zijn succesvolle debutantentornooi voor spelers van stap 1 & 2. Volgende week volgt meer info.

Uitslagen van de clubcompetitie:

1ste Klasse: Marc-Guido 1-0, Didier-Jan 0-1, Yannick-Quinten 1/2.

2de Klasse Poule 1: Peter-Frederik 1/2, Pieter-Diederik 0-1, Gabriël-Brecht 1/2.

2de Klasse Poule 2: Frédérique-Erik 0-1, Tim-Mario 0-1, Simon-Dany 1/2, Nick-Henk 0-1, Sean-Tim 1-0.

De kalender:

*6 januari: Nieuwjaarsblitz in ons lokaal
*12-28 januari: Tata Steel Chess Tournament