Nieuws

Robbert Roeselaars Blitzkampioen 2024

door Peter op 10 jan. 24


Het is hem eindelijk gelukt: Robbert is voor de eerste keer Roeselaars blitzkampioen geworden. Vorig jaar was hij er al héél dichtbij maar dan moest hij nipt de duimen leggen in een beslissende finalepartij tegen specialist Martijn Maddens, Steven werd toen derde. Ook dit jaar 'bevolken' dezelfde schakers het podium. In hun onderlinge match haalde Robbert het van Martijn en laatstgenoemde was zowat het ganse tornooi op achtervolgen aangewezen. Robbert was bijna feilloos, enkel Bernard kon remise afdwingen. Achteraf moest de tornooiwinnaar zoals gebruikelijk een dopingtest ondergaan, deze bleek negatief te zijn. In het bloed werden wel sporen van Kidibull aangetroffen, wellicht niet vreemd gezien de voorbije feestperiode? Aangezien dit medicijn niet op de verboden lijst staat, kan Robbert voor de volle 100% de Roeselaarse blitztitel voeren. Proficiat namens de ganse Torrewachtergemeenschap! Ons blitznamiddagje was zoals de voorbije jaren enkele uurtjes entertainend en vooral spannend schaak, waarbij de 16 moedigen zich rot amuseerden. Nog eens alle uitslagen voor de geschiedenisboeken: 

Robbert (14,5), Martijn (14), Steven (12), Quinten (11), Sean (10), Pauwel (10), Bernard (8.5), Yannick 8), Chris (8), Simon (7), Peter (5), Frank (4), Dany (3), Nick (3), Volodymyr (2), Philip (0).

*Om Martijn enigszins te troosten met het verlies van zijn titel, maak ik hier wat reclame voor zijn interclubpagina, die nog vollediger is dan die van de Belgische Schaakbond. Oordeelt u vooral zelf met deze link.

*Meester Steven zit met een knoert van een eindejaarskater en neemt daarom nog een weekje 'videoverlof'. Dat gemis maken we goed met de beloofde video van de kersverse voorzitter van de Belgische schaakbond Laurent Wéry, waarin hij zichzelf aanprijst voor de job van 'schaakleider' en het is hem nog gelukt ook. Proficiat may the force be with you !

*Volgende week zaterdag start niet alleen het Tata Steel Tournament in het Nederlandse Wijk aan Zee, maar ook de terugronde in eerste en de nieuwe competitie in tweede en derde klasse in het Belgische Roeselare. Te volgen stuff !

De kalender:

*12-28 januari: Tata Steel Chess Tournament
*21 januari: Liga ronde 4 te Kortrijk
*28 januari: Ronde 6 Interclubs: Wetteren 2 - Roeselare 1, MSV 2 - Roeselare 2, Wetteren 6 - Roeselare 3.
*27 april: Debutantentornooi in Izegem
*West-Vlaamse schaakagenda 2023-2024
*Belgische schaaktornooienkalender 2024