Nieuws

Kort

door Peter op 14 feb. 24

 

Een hardnekkige verkoudheid gepaard gaande met een lekkende inspiratie leiden deze week tot een ultrakorte blog. De boog kan immers niet altijd gespannen staan als een veer...

*De nationale interclubrondes volgen elkaar heden ten dage sneller op dan dat ondergetekende verandert van onderbroek 😁. Zondag spelen onze drie teams thuis en nog wel tegen dezelfde tegenstander die luistert naar de naam Waregem. Geen doetjes die mannen van over de Gaverbeek, morele steun is bij deze dan ook niet verboden.

*De Brugse Meesters lijken nog veraf, 10 augustus tot en met 16 augustus 2024, toch doken in de pers al enkele interessante nieuwtjes op. Ik geef ze u graag mee. Zo wordt de vertrouwde schaaklocatie Tabitha in het centrum van Brugge wegens verbouwingswerken vervangen door... tromgeroffel het Sint-Lodewijkscollege gelegen aan de gratis Magdalenaparking die nu zeker vol gaat staan. Aan dit college liep ooit de beruchte Jean-Pierre van Rossem school, het is ook de bakermat van Cercle Brugge die hier vlakbij lang geleden hun hoofdkwartier hadden. Nieuw bij de Brugse Meesters is dit jaar een zevenrondig seniorentornooi. De oudjes worden vanaf 55+ in de watten gelegd in dit nagelnieuwe evenement. Wie zeker wil zijn van zijn plaats, die kan nu al inschrijven op de site van de Brugse Meesters.

*Hel(l)mut Froeyman liet ons via verschillende schaakkanalen weten dat hij er naar uitkijkt om straks in Roeselare, waar het voor hem allemaal begon, zijn voordracht 'Schaken is fun' te brengen. Hij legt momenteel de laatste hand aan zijn powerpointpresentatie en het moet gezegd het ziet er beter uit dan een verloren stelling (huh?). Voor wie Hel(l)mut een vreemde is in schaakland, die kan misschien eens een kijkje nemen op zijn blog om de schaakmens Hel(l)mut beter te leren kennen?

*Ik eindig met Meester Steven die een harde noot moest kraken in onze vaderlandse Torrewachtercompetitie. Pauwel was zijn rivaal en die gaf het hem zeker niet cadeau. Oordeel vooral zelf. Veel plezier met Video 77: Pauwel Deblauwe - Steven Keirse.

Uitslagen van de clubcompetitie:

1ste Klasse: Yannick-Jan 1-0, Pauwel-Steven 0-1, Quinten-Didier 1-0.

2de Klasse: Chris-Henk 1-0, Erik-Diederik 1-0.
Tussenstand Tweede Klasse

3de Klasse: Philip-Xander 1-0, David-Tim 1-0, Vova-René 1-0, Tim-Philip 0-1.
Tussenstand Derde Klasse

De kalender:

*18 februari: Ronde 8 Interclubs: Roeselare 1 - Waregem 1, Roeselare 2 - Waregem 2, Roeselare 3 - Waregem 3.
*25 februari: Voordracht Helmut Froeyman 'Schaken is fun' op zondagvoormiddag in De Arend
*03 maart: Vlaams Blitzkampioenschap te Brugge. Meer info.
*08 maart: Eerste ronde OBKS (Vroeger Lentetornooi). Meer info
*27 april: Debutantentornooi in Izegem