Nieuws

Festivalitis

door Peter op 8 mei 24

 

Met het verstrijken van de tijd en de weken wordt ook onze Torrewachtercompetitie korter en korter. Hoog tijd om eens een blik te werpen op de zomer en de op handen zijnde (Belgische) schaakevenementen. Voor wie het stilaan voelt kriebelen, het angstzweet niet meer in zijn poriën kan houden en ook last heeft van een gezonde portie schaakfestivalitis is hier een kort overzicht van de schaakzomer:

*06 juli-14 juli: Het Belgisch Kampioenschap in Lier. Met een expertentornooi waar 10 Belgische toppers strijden voor de Belgische titel, een Open tornooi voor iedereen en er is vooral ook veel leuke randactiviteit met simultaan, blitz, doorgeefschaak, lezingen, een schaakfilm en een heuse demonstratie schaakboksen. Als dat de naam schaakfestival niet waardig is, dan weet ik het ook niet meer. Alle info kun je vinden op de zeer uitgebreide website van het tornooi. Allen daarheen.

*20 juli-24 juli: Dan wordt de 45ste Open van Gent georganiseerd. Met een Open Tornooi (FIDE-Rated), een Open Tornooi (unrated) en een tornooi voor senioren (55+). Alles gaat door in het St-Barbaracollege te Gent. Alle info kun je hier terugvinden.

*27 juli-03 augustus: Het 21ste Open Tornooi van de stad Charleroi. Met hier twee groepen, een A-Groep (>=2000) en een B-groep (<2000). U wenst meer info? Kijk hier maar eens.

*04 augustus-08 augustus: Het 39ste tornooi van Geraardsbergen met een Open Tornooi voor iedereen en een evenement voor de senioren (55+). De meisjes en jongens van het Open Tornooi komen 9 keer in actie, degene die al wat ouder zijn moeten in het seniorentornooi 5 keer aan de bak. Meer info vind je hier.

*10 augustus-16 augustus: Het (als ik het juist heb) 10de Brugse Meesterstornooi. Ook hier drie verschillende groepen: Een open evenement voor iedereen, een groep tot 1800 ELO en ook hier een 55+-tornooi. Opgelet dit jaar op een nieuwe locatie en dat is het St-Lodewijkscollege in Brugge. De officiële site kun je hier vinden.

*17 augustus-25 augustus: De 20ste Open van Brasschaat, Brasschaak in de volksmond. Met één hoofdtornooi 9 partijen lang om u uit te leven. Alle info vind je over dit tornooi hier.

Wie tussen bovenstaand schaaklekkers zijn gading niet kan vinden... De tornooien staan mooi na elkaar op de kalender. Welke schaakzot speelt alles mee of durft alles mee te spelen? Let me know...Nog deze kleine doch belangrijke mededeling: Op 18 mei gaat in Brugge het Westvlaams Rapid Kampioenschap voor teams door. Inschrijven doe je door je naam op te geven aan Bernard Logie die alle teams in elkaar steekt. Wie nog niet overtuigd is en meer info wenst die kan hier eens een kijkje nemen.

Meester Steven die zelf nog in een hevige titelstrijd gewikkeld is in onze eredivisie en het mag gezegd afgelopen weekend een belangrijke stap zette richting eremetaal, liet deze week zijn lodderig oog vallen op een topper uit tweede klasse. Sean moest nog een half puntje halen uit zijn resterende drie partijen om mathematisch zeker te zijn van zijn titel in tweede. Hij was om het eens met tennistermen te zeggen nog drie matchballen verwijderd van eeuwige roem. Of het ook voor hem game, set en match was kun je ontdekken in het volgende filmpje. Veel plezier met Video 85: Sean Fontaine - Brecht Reyntjens.

Uitslagen van de clubcompetitie:

1ste Klasse: Steven-Warre 1-0, Jan-Quinten 1-0.

2de Klasse: Simon-Diederik 1-0, Frederique-Nick 0-1, Sean-Brecht 1-0.

3de Klasse: Alles gespeeld - David kampioen.

De kalender:

*18 mei: Rapid Ploegenkampioenschap te Brugge. Meer info hier.
*02 juni: Derde Open Blitz van Rijsel. Meer info hier.
*06 juli - 14 juli: Belgisch Kampioenschap Schaken in Lier.