Nieuws

Kort

door Peter op 15 mei 24

 

Ik moet weer eens in herhaling vallen, want ook na deze week is de schaakcompetitie verder gekrompen. Intussen is ook de titularis in tweede klasse gekend en dat is Sean Fontaine geworden. Een dikke proficiat namens alle Torrewachters! Zoveel moed en zelfopoffering verdient een mooi cadeau en dat is een ticket naar onze eredivisie, waar de kampioen (bijna) gekend is. De komende weken ga ik eens meer het internationaal schaaknieuws bekijken. Deze blog loopt nog door tot ergens in juli, wanneer ook ondergetekende er voor enkele weekjes tussenuit gaat knijpen. Tot zolang nog enkele korte mededelingen:

*Zaterdag aanstaande wordt het West-Vlaams Rapidkampioenschap voor teams gespeeld in een organisatie van de Brugse schaakkring. De Torrewachters zullen hun huid en alles wat zich daaronder bevindt alvast duur verkopen. Drie teams zullen van jetje geven en misschien wel hier of daar een klein 'preissie' meepikken. Succes alvast namens ondergetekende.

*Voor de schakende mens die na mijn (beperkt) overzicht vorige week van schaak in BelgiĆ« nog altijd zijn gading niet heeft gevonden om zich 'Chessicaal' uit te leven is er goed nieuws. Er werd namelijk een gloednieuw schaakkanaal opgericht via WhatsApp. Deze groep is voor iedereen toegankelijk en heet 'Chess in Belgium'. Ik probeer de link zonder typfouten weer te geven:  https://whatsapp.com/channel/0029Va8PRh7EgGfHsMAG922O. Ik ben alvast lid geworden van de groep.

*Terwijl een delegatie van de Torrewachters zich uitleeft tijdens het Brugse Rapidtornooi (zie hoger), ga ik naarstig verder werken aan de volgende Torrewachter die op 25 mei zou moeten beschikbaar zijn in ons lokaal. De boreling moet wel nog wat aansterken vooraleer hij een zelfstandig en leefbaar leven kan leiden ...

Uitslagen van de clubcompetitie:

1ste Klasse: Marc-Warre 1-0.

2de Klasse: Erik-Simon 1-0, Erik-Sean 0-1  -  Sean kampioen - Proficiat!

3de Klasse: Alles gespeeld - David kampioen.

De kalender:

*18 mei: Rapid Ploegenkampioenschap te Brugge. Meer info hier.
*02 juni: Derde Open Blitz van Rijsel. Meer info hier.
*06 juli - 14 juli: Belgisch Kampioenschap Schaken in Lier.
*20 juli - 24 juli: Open van Gent
*27 juli - 03 augustus: Open van Charleroi. 
*04 augustus - 08 augustus: Open van Geraardsbergen.
*10 augustus - 16 augustus: Brugse Meesters.
*17 augustus - 25 augustus: Open van Brasschaat.