Nieuws

Steven Keirse is de nieuwe clubkampioen

door Peter op 29 mei 24

 

Meester Keirse ook wel Steven de onoverwinnelijke genoemd door zijn vrienden (ahum) is de nieuwe Roeselaarse clubkampioen geworden. Hiermee volgt hij Robbert op die dit jaar een sabbatjaar nam. Dat maakt zijn kersverse titel er daarom niet minder mooi op. Steven moest immers hard knokken voor zijn punten en kende een rampzalige start met drie nederlagen. Lange tijd zag het er naar uit dat de man van de heenronde, Marc Ulenaers, de Tieltse Tornado, de nieuwe titularis ging worden. Marc had blijkbaar stevig gevierd met oud en nieuw want na Nieuwjaar werd het een pak minder en was onze Tornado getransformeerd in een nauwelijks waarneembaar zeebriesje. Enkele nederlagen tegen titelkandidaten en een eindspurt van Steven geïnspireerd door zijn 'Club Brugse vrienden' zorgden ervoor dat Meester Keirse de pole nam en hem niet meer terug gaf. Een terechte kampioen dus, die een dikke proficiat verdient van alle Torrewachters en sympathisanten! Hiermee is het doek zo goed als volledig over de competitie gevallen, komende zaterdag zijn er nog wat achterhoedegevechten (Bepalend voor de Europese plaatsen?) en schaakseizoen 2023-2024 behoort tot de geschiedenisboeken. Wat de zomer zal brengen, wordt binnenkort besproken op een bestuursvergadering.

Op schaakgebied hoeft u zich zeker niet te vervelen, onderaan deze blog hebt u al een leuke selectie van Belgische tornooien. Wie zijn gading niet kan vinden die moet op deze World Chess Calender zeker eens een kijkje nemen. Hier staan werkelijk duizenden links naar schaaktornooien, ik kreeg de tip van Yves Surmont, waarvoor dank. De quote op deze site: 'Finding where to play chess has never been easier' is zeker niet overdreven... 

Meester Steven apetrots met zijn nieuwe titel vertelt zelf hoe hij Quinten in de luren legde met een loperoffer op h6, wat mogelijk werd toen zijn rivaal een luchtgat maakte met h7-h6. Veel plezier met Video 88: Steven Keirse - Quinten Keirse.

Uitslagen van de clubcompetitie:

1ste Klasse: Yannick-Didier 1-0, Steven-Quinten 1-0 - Bijna alles gespeeld - Steven is clubkampioen! Dikke proficiat!

2de Klasse: Gabriël-Simon 0-1 -  Bijna alles gespeeld - Sean kampioen.
Tussenstand Tweede Klasse

3de Klasse: Alles gespeeld - David kampioen.
Eindstand Derde Klasse

De kalender:

*02 juni: Derde Open Blitz van Rijsel. Meer info hier.
*06 juli - 14 juli: Belgisch Kampioenschap Schaken in Lier.
*20 juli - 24 juli: Open van Gent
*27 juli - 03 augustus: Open van Charleroi. 
*04 augustus - 08 augustus: Open van Geraardsbergen.
*10 augustus - 16 augustus: Brugse Meesters.
*17 augustus - 25 augustus: Open van Brasschaat.