Nieuws

Magnus blijft de beste

door Peter op 12 jun. 24

 

Voor wie er nog moest aan twijfelen, voormalig wereldkampioen Magnus Carlsen is het schaken nog altijd niet verleerd. Hij won vorig weekend voor de 6de keer (op 12 deelnames) het prestigieuze Norway Chess Tournament. Zijn opvolger wereldkampioen Ding Liren stelde nog maar eens teleur met de laatste plaats. Na zijn verovering van de wereldtitel lijkt het alleen maar bergafwaarts te gaan met de Chinees. Geen enkel tornooi waar hij aan deelnam kon hij winnen en er lijkt geen beterschap in zicht. Zelf wijt hij zijn slechte vorm aan oververmoeidheid. De wereldkampioen heeft nog drie, vier misschien vijf maanden tijd voor hij in de ring mag met Gukesh de winnaar van het Kandidatentornooi. Er is nog niets beslist omtrent datum en speellocatie, maar de geruchten worden steeds hardnekkiger dat het wel eens het geboorteland van Gukesh India zou kunnen zijn. Een Gukesh in vorm, die dan ook nog eens het thuisvoordeel heeft, zou wel eens fataal kunnen zijn voor Ding Liren. Maar we wijken af, Magnus zegevierde dus nog maar eens (17,5) voor (de terug van weggeweest zijnde) Nakamura (15,5) en Praggnanandhaa (14,5). 
Bij de dames deed de wereldkampioene wel, wat we van haar mochten verwachten en dat is het tornooi winnen. Ju Wenjun won overtuigend (19) voor Anna Muzychuk (16) en eeuwige rivale Lei Tingjie (14,5). Ju kon en dat voor het eerst evenveel op haar bankrekening schrijven als de winnaar bij de mannen Magnus Carlsen. Beiden werden een slordige 65.000 Amerikaanse Dollars rijker. Uitslagen en standen en zo veel meer vind je op de officiƫle site.

Meester Steven wou zijn kampioenstitel nog wat glans geven met een klinkende zege tegen Yannick Renckens. Alleen wou die laatste niet echt meewerken. Veel plezier met de allerlaatste video van dit seizoen  Video 89: Yannick Renckens - Steven Keirse.

Uitslagen van de clubcompetitie:

1ste Klasse: Yannick-Steven 1-0 - Alles gespeeld - Steven kampioen.

2de Klasse: Alles gespeeld - Sean kampioen.

3de Klasse: Alles gespeeld - David kampioen.

De kalender:

*06 juli - 14 juli: Belgisch Kampioenschap Schaken in Lier.
*20 juli - 24 juli: Open van Gent
*27 juli - 03 augustus: Open van Charleroi. 
*04 augustus - 08 augustus: Open van Geraardsbergen.
*10 augustus - 16 augustus: Brugse Meesters.
*17 augustus - 25 augustus: Open van Brasschaat.