Nieuws

Kort

door Peter op 3 jul. 24

 

*Zoals ik vorige week al aankondigde, kan het Brugse Meesters Tornooi het bordje volzet aan zijn toegangspoort hangen. Wie toch nog zijn kans wil wagen komt op een lijst terecht en wordt misschien nog wel een 'lucky loser' die op het allerlaatste ogenblik nog wordt toegevoegd aan de deelnemerslijst? Ik zou zeggen wacht niet te lang en klik op deze link. Veel succes!
Wie niet kan wachten tot 10 augustus, die kan misschien deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap Schaken in Lier, wat vrijdag 5 juli van start gaat met een openingsreceptie en een sponsorsimultaan. Zaterdag gaat dan de eerste ronde van start. Wie geen zin heeft in een volledig tornooi kan misschien wel de randactiviteiten smaken met dit weekend een publiekssimultaan op de Grote Markt, een avondlijke schaakkroegentocht en een demo van schaakboksen op diezelfde Grote Markt op zondag. Enkele Torrewachters moeten niet meer overtuigd worden, ik zie Pauwel en Marc als 'mogelijke' Belgische kampioenen 😁.

*De nieuwste ELO-Lijst is in het land, de eerste na de 'overdreven' opwaardering. Zoals te verwachten was zijn er hier en daar serieuze correcties doorgevoerd. Aan de winnende kant van de ranglijst vinden we het volgende podium: Met de kampioen in derde David Dupont op de eerste plaats (+102), op stek 2 staat Yannick die debuteerde in eerste (+89) en ook Warre was nieuw en verbaasde vriend en vijand (+82). Waar winnaars zijn, zijn helaas ook verliezers: Op drie Frank (-93), op twee met een stevige tik van (-111) Guido, maar de opperpineut is tromgeroffel: Chris met een ferme klets van (-117). Wie de schade/winst bij zichzelf wil opmeten die kan hier een kijkje nemen.

*In grensstad Menen werd een nagelnieuwe schaakclub boven de doopvont gehouden. Er is blijkbaar al heel wat interesse want de Meense Leieschakers tellen intussen een 40-tal leden. Het lokaal van deze jonge club is gevestigd op de Grote Markt in de Boegie Woegie. De voorzitter luistert naar de naam Nico Ramacker en er werd al een heuse website op poten gezet. Veel succes jongens (en meisjes)!

*Na het mislukte tactische schaakgevecht volgend op de inferieure Tedesco-Opening, mogen onze nu wel (steen) Dode Duivels terug naar huis. Dat betekent dat het Bestuur van de Torrewachters eindelijk kan vergaderen en dat op volgende week woensdag 10 juli. Ik ga een dagje later mijn blog schrijven en breng dan een kort verslagje over de bestuursvergadering. Akkoord?

Uitslagen van de clubcompetitie:

1ste KlasseAlles gespeeld - Steven clubkampioen.

2de Klasse: Alles gespeeld - Sean kampioen.

3de Klasse: Alles gespeeld - David kampioen.

De kalender:

*06 juli - 14 juli: Belgisch Kampioenschap Schaken in Lier.
*20 juli - 24 juli: Open van Gent
*27 juli - 03 augustus: Open van Charleroi. 
*04 augustus - 08 augustus: Open van Geraardsbergen.
*10 augustus - 16 augustus: Brugse Meesters.
*17 augustus - 25 augustus: Open van Brasschaat.