Nieuws

Verslagje bestuursvergadering

door Peter op 11 jul. 24

 

Zoals vorige week aangekondigd dit keer een kort verslagje van de bestuursvergadering, met enkele data om vast te pinnen in uw agenda en een klein opgelicht sluiertipje wat betreft het volgende met rasse schreden naderend kakelvers schaakseizoen...

*Laten we maar meteen met de deur in huis vallen, het lidgeld voor volgend jaar wordt licht verhoogd. We moesten wel want de nieuwe Tesla van de voorzitter, de maîtresse van de penningmeester en de toegenomen consumptie van onze secretaris van vele sloten witte wijn, namen een steeds grotere hap uit ons budget... 😁. Grapkeuh, het zijn eerder de gestegen kosten bij de Belgische Bond en Liga die ons noodzaken om deze ingreep uit te voeren. Aangezien iedereen onder jullie een geïndexeerd loon of pensioen ontvangt, mag dit geen probleem vormen. Het is bij mijn weten de eerste keer deze eeuw (!) dat u wat dieper in uw geldbuidel gaat moeten tasten. Concreet het lidgeld van de senioren wordt verhoogd naar 60 euro, de junioren zijn welkom na een bijdrage van 30 euro en wie Roeselare als tweede club verkiest, die zal eveneens 30 euro moeten dokken. Hiermee blijven we één van de goedkoopste clubs van België.

*Ook de ledenbevraging van enkele maanden terug werd besproken. Een 27-tal leden vulden de enquête in, zodat we een goed beeld hebben van wat er leeft in de club. Zo was er een ruime consensus onder de deelnemers omtrent de huidige formule van het clubkampioenschap. Die gaan we dus behouden, er was meer verdeeldheid over het aantal te spelen partijen. De meesten verkiezen een tabel met tien deelnemers, een tweede groep kan zich vinden in de tabel van 12 en een minderheid wil meer of minder spelen. De knoop is hier nog niet doorgehakt omdat we simpelweg nog niet weten hoeveel Torrewachters het clubkampioenschap gaan spelen. De nieuwe formule van kampioenenviering, een rapidtornooi in de namiddag en een etentje 's avonds kon op heel wat bijval rekenen. Er komt dus een vervolg en dat op 12 oktober 2024 op dezelfde locatie. Binnenkort meer hierover.  

*De start van het nieuwe schaakjaar is eerder herkenbaar met een frisse toets om te beginnen. We starten op 7 september met een les gegeven door Glen De Schampheleire een Internationaal Meester met een rating van 2393 ELO. Voor jullie gaan lopen, Glen zorgt voor een thema waar iedereen van de club iets aan heeft en kan meenemen in zijn clubpartijen. Leerzaam dus en bovendien helemaal gratis. Een week later op 14 september mag clubkampioen Steven Keirse de arena in om simultaan te spelen tegen wie zich ook geroepen voelt, leden, niet-leden, jong oud,... Op 21 september is het dan zover en wordt het nieuwe clubkampioenschap op gang geschoten met laat ons hopen heel wat knallers van partijen en veel schaakgenot voor onze leden.

*Tot slot kan ik ook nog vermelden dat we ook dit jaar verder gaan met de jeugdwerking op zaterdagvoormiddag. Eind september/begin oktober bent u terug welkom bij Meester Stijn en zijn lesgevers. Wie zich geroepen voelt om ook les te geven of mee te werken aan een les die kan zijn naam altijd doorgeven aan Stijn.

*Dat was kort de bestuursvergadering. Ik ga er eventjes tussenuit na een lang blogseizoen. Het was me een eer en een waar genoegen om u het afgelopen jaar tot mijn lezers te mogen rekenen. Ik hoop u terug te zien over een grote maand, ergens na de Brugse Meesters (21 augustus). In de tussentijd hoop ik mijn schaken wat te verbeteren in de Open van Gent, op mijn hoogtestage 😁 in Praag en afsluitend bij de Brugse Meesters.

Tot binnenkort en een prettige vakantie aan allen!

De kalender:

*06 juli - 14 juli: Belgisch Kampioenschap Schaken in Lier.
*20 juli - 24 juli: Open van Gent
*27 juli - 03 augustus: Open van Charleroi. 
*04 augustus - 08 augustus: Open van Geraardsbergen.
*10 augustus - 16 augustus: Brugse Meesters.
*17 augustus - 25 augustus: Open van Brasschaat.
*West-Vlaamse schaakagenda 2023-2024
*Belgische schaaktornooienkalender 2024