Nieuws

The Masked Chess Player

door Peter op 25 sep. 24

 

Is het Wesley So of zou Anish Giri een betere gok zijn? Misschien is het wel iemand van het bestuur? Bernard net terug van een Mexicaans tornooi of Meester Keirse na een schaakshopweekend? Of is het ondergetekende die weer de joligaard denkt uit te hangen? Of dan toch een Roeselaars politicus op stemmenjacht? Het zou goed kunnen want op zaterdag 12 oktober net voor de gemeenteraadsverkiezingen is er de langverwachte kampioenenviering bij de Torrewachters met in de namiddag een rapidtornooitje en 's avonds een Mexicaans buffet voor alle leden en hun sympathisanten. Het prangende mysterie wordt ongetwijfeld die avond onthuld, wellicht na een zangmoment of beter voor onze oren met een playbackoptreden? De tickets vliegen alvast de deur uit, snel wezen is dus de boodschap. Inschrijven doe je door 35,00/40,00 € (lid/geen lid) te storten op de Torrewachterrekening en je naam door te geven aan Bernard. Meer info is te vinden op de email die deze week in uw mailboxke is beland. Er doet ook een hardnekkig gerucht de ronde in het Roeselaarse uitgangsleven dat de Belgische schaakbond een bijzondere prijs zou uitreiken aan de schaker die op die dag het meeste Mexicaanse pepers naar binnen zou werken? Er wordt gefluisterd dat er 100 ELO zou bijgeschreven worden bij zijn nationale ELO. Het bestuur wou dit bericht niet ontkennen of bevestigen, maar wegens te mooi om waar te zijn, is dit wellicht fake news...

Zondag aanstaande wordt het startschot gegeven voor een nieuw interclubseizoen. Een jaargang met geen drie maar slechts twee Roeselaarse ploegen uitkomende in vierde en vijfde klasse. Wat het zal geven is koffiedik kijken. De opgeroepen spelers zijn alvast supergemotiveerd om ook dit jaar Roeselare op de schaakkaart te zetten. De eerste ronde wordt thuis afgewerkt tegen Wachtebeke 4 en Kortrijk 1. Geef er een lap op jongens!

Ook de zaterdagse clubcompetitie is terug begonnen. Nieuw dit jaar is dat er ook in eerste klasse met voorrondes wordt gewerkt. De kersverse formule werd duidelijk gesmaakt en er vielen afgelopen weekend al enkele serieuze verrassingen te noteren. De aankomende jeugd maakte het de 'anciens' duidelijk niet gemakkelijk, getuige hiervan het eerste ingeblikte videootje van Meester Keirse hieronder en de uitslagen van deze eerste speeldag (nog een beetje lager).

Meester Steven is dus back into business. Na zijn toch wel vermoeiende simultaan (zie vorige week) was hij net op tijd terug in vorm om zijn nieuwe serie video's op de schakende mensheid los te laten. In deze eerste van het nieuwe seizoen werpt hij een blik op de Siciliaanse Opening. De acteurs van dienst zijn Sean, nieuw in eerste en Didier die al meerdere jaren op zijn schaakteller heeft staan. Veel plezier met Video 91: Sean Fontaine-Didier Dalschaert.

Uitslagen van de clubcompetitie:

1ste Klasse A: Bernard-Jan 1/2, Vova-Guido 0-1, Sean-Didier 1-0.

1ste Klasse B: Quinten-Erik 0-1, Jürgen-Yannick 0-1, Peter-Viktor 0-1.

2de Klasse A: Gabriël-Mario 1-0, Chris-Pieter 1-0.

2de Klasse B: Diederik-Frederique 1/2, Renaat-Pierre 0-1, Tim-Kyryl 1-0, Philip-Nick 1/2.

De kalender:

*29 september: Ronde 1 Interclubs: Roeselare 1 - Wachtebeke 4, Roeselare 2 - Kortrijk 1.
*6 oktober: Ronde 2 Interclubs: Brugge 4 - Roeselare 1,  KGSRL 12 - Roeselare 2.
*12 oktober: Rapidtornooi + kampioenenviering Torrewachters Roeselare
*12-13 oktober: Eerste Ligakampioenschappenweekend georganiseerd door Izegem
*3 november: Ronde 3 Interclubs: Roeselare 1 - Tielt 1, Roeselare 2 - Bredene 2.
*17 november: Ronde 4 Interclubs: Chesspirant 4 - Roeselare 1,  Veurne 1 - Roeselare 2.
*Belgische schaaktornooienkalender 2024